Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Δεν συρρικνώνεται η ΕΡΤ!





Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ αποφάσισε χτες σε συνεδρίαση του να μην καταργηθεί η ΕΤ1, τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ και η ραδιοτηλεόραση, παρά τις προ μηνών εξαγγελίες του Ηλία Μόσιαλου.


Πριν πέντε μήνες ο Υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για την ΕΡΤ, Ηλίας Μόσιαλος, είχε ανακοινώσει την απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου να περιορίσει δραστικά τα κανάλια και τα ραδιόφωνα της ΕΡΤ, με σκοπό να περιοριστούν τα ελλείμματα. Η κυβέρνηση Παπαδήμου χτες έκανε ένα βήμα πίσω. Σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου αποφασίστηκε να αναδιοργανωθεί η ΕΡΤ με σκοπό να εκλογικευτούν οι δαπάνες.




Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν οι παρακάτω κατευθυντήριες γραμμές για την ΕΡΤ:

  • Η ΝΕΤ παραμένει το κυρίως ενημερωτικό κανάλι με δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές, ενώ το πρόγραμμα της θα συμπληρώνεται από κινηματογραφικές ταινίες, ντοκιμαντέρ, μεγάλα αθλητικά γεγονότα και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.
  • Η ΕΤ3 παραμένει ως έχει για να αναδείξει «τις ανάγκες, τις δράσεις, τη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας»
  • Η ΕΤ1 παραμένει και αυτή ως έχει με έμφαση στις πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, κινηματογραφικές ταινίες, το παιδικό πρόγραμμα, αλλά και ντοκιμαντέρ και εκπομπές ειδικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον, εντάσσονται στην ΕΤ1 οι υπηρεσίες για 'Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, που μέχρι τώρα παρέχονταν από το Πρίσμα+. Με την απορρόφηση αυτή, όπως υποστηρίζει η διοίκηση, θα προκύψει πρόγραμμα υψηλότερων προδιαγραφών, προσβάσιμο από τα ΑμεΑ, οικονομίες κλίμακας για την εταιρεία και εξοικονόμηση ψηφιακών συχνοτήτων.
  • Το ψηφιακό κανάλι Σινεσπόρ μετατρέπεται σε δορυφορικό.
  • Το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση» συνεχίζει ως έχει, με εκσυγχρονισμό και εξορθολογισμό του λειτουργικού κόστους και βελτίωση του περιεχομένου.



Ραδιόφωνα

Σχετικά με την λειτουργία των 19 περιφερειακών ραδιοφώνων, αποφασίστηκε να μην κλείσει κανένας σταθμός, αλλά να εξορθολογιστούν η λειτουργίες τους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αξιοποιηθεί καλύτερο το προσωπικό που δουλεύει στους σταθμούς και να αναβαθμιστεί το πρόγραμμα.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου