Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Το πορτρέτο της εβδομάδας: Sophia Bush!!





Η  Sophia Bush είναι διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης. Γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου 1982 στη  Pasadena, στη Καλιφόρνια. Οι γονείς της ήταν διάσημοι φωτογράφοι, ενώ η μητέρα της είχε και δικό της στούντιο φωτογράφισης. Το 2000 αποφοίτησε από  το Westridge School for Girls στη  Pasadena. Προς το τέλος της σχολικής της ζωής της έγινε πρόταση να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων. Η ίδια στην αρχή είχε ενοχληθεί από αυτή την πρόταση γιατί ήταν αθλήτρια του βόλεϋ και δεν ήθελε να ασχοληθεί με κάτι άλλο παράλληλα. Με το που δέχτηκε την πρόταση να παίξει στη θεατρική παράσταση όλα άλλαξαν γύρω της, σύμφωνα με την ίδια, και η Sophia δήλωσε ότι με τον ρόλο που της είχε δοθεί έγινε ένα άλλο άτομο. Μετά το σχολείο, η ηθοποιός εισήχθη στο  University of Southern California για να σπουδάσει δημοσιογραφία. Δεν πρόλαβε όμως να ολοκληρώσει τις σπουδές της, γιατί της προέκυψε ο ρόλος στη πολλή διάσημη τηλεοπτική σειρά One Tree Hill.






Η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση ήταν στην κωμωδία, Van Wilder. Ακολούθησαν τηλεοπτικές εμφανίσεις στις σειρές Nip/Tuck,Sabrina, the Teenage Witch, and Punk'd. Το 2003 της έγινε η πρόταση να συμμετάσχει στη σειρά  One Tree Hill, με έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους (Brooke Davis). Η σειρά σημείωσε τεράστια επιτυχία, όχι μόνο στην Αμερική, αλλά και σε Ευρώπη και Ασία. Η σειρά προβάλλεται ακόμα και σήμερα, ενώ σε δύο μέρες θα προβληθεί το τελευταίο επεισόδιο του 9ου και τελευταίου κύκλου της σειράς. Η ίδια έχει σκηνοθετήσει και τέσσερα επεισόδια της σειράς( το πιο πρόσφατο είναι το προτελευταίο του 9ου κύκλου).


                                              Best of Brooke Davis in One Tree Hill




H Sophia Bush ασχολήθηκε και με το μόντελινγκ, ποζάροντας σε περιοδικά όπως τα Entertainment WeeklyLuckyMaximGlamour, και InStyle. Το 2006 πρωταγωνίστησε στην ταινία  John Tucker Must Die μαζί με τους  Jesse Metcalfe και Brittany Snow. Η ταινία σημείωσε αξιόλογη εμπορική επιτυχία. Ακολούθησε ο ρόλος στη ταινία θρίλερ Stay Alive μαζί με τους Frankie Muniz και Adam Goldberg. Το 2008 πρωταγωνίστησε στη ταινία ανεξάρτητης παραγωγής The Narrows και το 2011 έπαιξε στην ταινία Chalet Girl.


H Sophia Bush παντρεύτηκε το 2005 τον συμπρωταγωνιστή της σειράς One Tree Hill,  Chad Michael Murray. Είχανε προηγουμένως δύο χρόνια σχέσης. Ο γάμος τους διήρκησε όμως μόλις πέντε μήνες. Από το 2008 μέχρι πρόσφατα είχε σχέση με έναν ηθοποιό πάλι από την σειρά  One Tree Hill, τον  Austin Nichols. Ο δεσμός τους όμως έληξε.



Η πασίγνωστη ηθοποιός είναι και ακτιβίστρια. Χρησιμοποιεί πάρα πολύ τα κοινωνικά μέσα  δικτύωσης όπως το facebook και το twitter για να κριτικάρει την πολιτική κατάσταση της χώρας, να μιλήσει για παγκόσμια γεγονότα αλλά και για να προωθήσει της φιλανθρωπικές της εκστρατείες. Έχει και προσωπικό μπλογκ , μέσα από το οποίο προωθεί τα δικά της μηνύματα ( http://www.sophiabush.com/blog/) Η ίδια είναι στα ιδρυτικά μέλη των οργανώσεων F Cancer, Run For the Gulf, και Global Green Gulf Relief. Συμμετέχει παράλληλα σε οργανώσεις που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος όπως το  Dosomething.org. Μέσα από την συγκεκριμένη οργάνωση προσπαθεί α ενημερώσει τους εφήβους για τα περιβαλλοντικά προβλήματα και το πως να είναι φιλικοί απέναντι στη φύση.

Η ηθοποιός έχει θεωρηθεί πολλές φορές το σεξ σύμβολο των ΗΠΑ. παρακάτω ακολουθεί λίστα με τις θέσεις που έχει καταλάβει σαν SEX SYMBOL:

ΈτοςΌνομαΘέση #
2004Femme Fatales: The 50 Sexiest Women of 20043
MuchMusic's 20 Hottest Women of 200415
2007Maxim's Hot 100 List of 200724
FHM's 100 Sexiest Women of 200790 UK
FHM's 100 Sexiest Women of 200789 US
2008AskMen's Top 99 Women of 200886
FHM's 100 Sexiest Women of 200824 UK
The 50 Hottest Women on Television33
The 2008 AfterEllen.com Hot 10063
Fall TV's Sexiest Primetime Stars6
The Top 15 Hottest Former Sorority Girls4
SWM in SEA's 25 Hottest Women of 2008: Major Win Edition5
The 21 Hottest Italian Women Alive4
TV's 50 Sexiest Women of 20084
2009BuddyTV's 50 Most Eligible Bachelorettes of 20093
2010BuddyTV's 100 Sexiest Women of 201077
2011BuddyTV's 100 Sexiest Women of 2011                                  53
Ακολουθεί λίστα με τις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές της εμφανίσεις:


Φιλμογραφία

Ταινίες
ΈτοςΤίτλοςΡόλοςΣημειώσεις
2002Van WilderSallyΤο ντεμπούτο της
2003Learning CurvesBeth
2005SupercrossZoe Lang
2006Stay AliveOctober Bantum
2006John Tucker Must DieBeth McIntyre
2007The HitcherGrace Andrews
2008The NarrowsKathy Popovich
2009Table for ThreeMaryβιντεο-ταινία
2011Chalet GirlChloe
2012Easy RiderSarah


Τηλεόραση
ΈτοςΤίτλοςΡόλοςΣημειώσεις
2002Points of OriginCarrie Orr
2003The FlannerysKatie Flannery
2003Sabrina, the Teenage WitchFate MackenzieΕπεισόδιο: "Romance Looming"
2003Nip/TuckRidley Lange3 επεισόδια: "Nanette Babcock", "Megan O'Hara" and "Cliff Mantegna"
2003–12One Tree HillBrooke Davis Baker (σεζόν 1–9); σκηνοθέτησε 4 episodes
2005Punk'dHerself1 επεισόδιο
2010Southern DiscomfortHaley
2011Phineas and FerbSaraδάνεισε την φωνή σε 1 επεισόδιο του "Candace Gets Busted"



Βραβεία και Υποψηφιότητες



ΈτοςΒραβείαΕίδος ΒραβείουΑποτέλεσμαΣημειώσεις
2005Teen Choice AwardsChoice TV Actress – DramaυποψήφιαOne Tree Hill
2006Choice TV Actress – Drama/Action/Adventureυποψήφια
2007Choice Movie Actress – ComedyκέρδισεJohn Tucker Must Die
Choice Movie Actress – Horror/Thrillerκέρδισε The Hitcher
Choice Movie Breakout – Femaleκέρδισε The Hitcher and John Tucker Must Die
Vail Film FestivalRising Star Awardκέρδισε
2008Teen Choice AwardsChoice TV Actress – Dramaυποψήφια One Tree Hill
2010
Reality Care Achievement AwardsYoung Philanthropist Achievement Awardκέρδισε τιμήθηκε για το φιλανθρωπικό περιβαλλοντικό έργο της
Global Green USA Sustainable Design AwardsEntertainment Designκέρδισε τιμήθηκε για το φιλανθρωπικό περιβαλλοντικό έργο της  (το μοιράστηκε με τον  Austin Nichols)
2011VH1 Do Something AwardsDo Something Twitter Award[35][36]κέρδισε








                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου