Τρίτη, 1 Μαΐου 2012

Παρουσίαση των τραγουδιών της Eurovision 2012: 25. ΣουηδίαΗ επόμενη χώρα που παρουσιάζεται σήμερα είναι η Σουηδία, η οποία στέλνει την τραγουδίστρια Loreen, η οποία θα ερμηνεύσει το τραγούδι "Euphoria".

Η Σουηδία έκανε το ντεμπούτο της στο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον το 1958. Η φετινή είναι η 52η συμμετοχή της χώρας στο διαγωνισμό. Η χώρα απείχε από τους διαγωνισμούς του 1964, 1970 και 1976. Έκτοτε συμμετέχει κάθε χρόνο. Η Σουηδία έχει κερδίσει 4 φορές τον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον (1974, 1984, 1991 και 1999). Η χειρότερη θέση που έχει λάβει είναι η τελευταία, την οποία κατέλαβε το 1963 και 1977.  Από το σύστημα καθιέρωσης των δύο ημιτελικών το 2008 η Σουηδία μόνο το 2010 δεν κατόρθωσε να προκριθεί. Η Σουηδία πέρυσι κατέλαβε την 3η θέση, που είναι η καλύτερη που έχει λάβει έπειτα από τη νίκη του 1999. Το 2001, 2003, 2004 (σε ισοψηφία με την Κύπρο) και το 2006 είχε έρθει 5η. Η Σουηδία εμφανίζεται στην 11η θέση του δεύτερου ημιτελικού στις 24 Μαΐου. Η ενδέκατη θέση είναι η χειρότερη θέση για να εμφανιστεί μια χώρα στον ημιτελικό. Από το σύστημα καθιέρωσης των δύο ημιτελικών το 2008, μόνο η Κροατία από τον δεύτερο ημιτελικό του 2008 κατόρθωσε να προκριθεί. Όλες οι υπόλοιπες 7 χώρες που εμφανίστηκαν από αυτή τη θέση αποκλείστηκαν. Η Σουηδία που είναι και το απόλυτο φαβορί φέτος θα προκριθεί άραγε?Λίγο δύσκολο να μην περάσει πάντως. Πριν από την Σουηδία εμφανίζεται η μπαλάντα της Κροατίας, ενώ αμέσως μετά η "ηχορύπανση" της Γεωργίας. σαφώς και θα ξεχωρίσει, καθώς η Γεωργία προβλέπεται να ξεχαστεί.

Οι πέντε πρώτες χώρες που έχει ψηφίσει η Σουηδία στη Γιουροβίζιον σύμφωνα με τα στατιστικά είναι:


ΧώραΒαθμοί
1 Ireland195
2 Νορβηγία154
 Δανία154
4 Ηνωμένο Βασίλειο132
5 Γερμανία118Οι πέντε πρώτες  χώρες που έχουν ψηφίσει την Σουηδία  στη Γιουροβίζιον σύμφωνα με τα στατιστικά είναι: ΧώραΒαθμοί
1 Νορβηγία231
2 Δανία220
3 Ηνωμένο Βασίλειο146
4 Φινλανδία143
5 Ισλανδία124


Τα παραπάνω στατιστικά αφορούν τις φορές που η Σουηδία διαγωνιζόταν στην τελική φάση, και όχι όταν ήταν αποκλεισμένη (2010).

Η Loreen, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Lorine Zineb Noka Talhaoui, γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου του 1983 στη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Η καταγωγή της είναι από το Μαρόκο. Η τραγουδίστρια έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στο τάλεντ σόου "IDOL", όπου κατέλαβε την 4η θέση. Το 2005 κυκλοφόρησε το πρώτο της cd single σε συνεργασία με το μουσικό γκρουπ Rob'n'Raz. Το 2010 συμμετείχε στην εθνική επιλογή της Σουηδίας για την Γιουροβίζιον, αλλά δεν κατόρθωσε να προκριθεί στο τελικό. Το τραγούδι με το οποίο συμμετείχε (My Heart is Refusing Me) έγινε τεράστια επιτυχία στη Σουηδία. Φέτος, ήταν η τυχερή της αφού κατόρθωσε με διαφορά να κερδίσει το εισιτήριο για το Μπακού.


Τα στοιχήματα είναι τα καλύτερα για την Σουηδία φέτος. Στον ημιτελικό είναι το νούμερο 1 φαβορί για πρόκριση, αλλά και στον τελικό είναι το νούμερο 1 φαβορί για να κερδίσει την Γιουροβίζιον. Θα πέσουν μέσα άραγε τα στοιχήματα?

Ακολουθεί η φετινή συμμετοχή της Σουηδίας στη Γιουροβίζιον:Ακολουθούν και οι στίχοι του τραγουδιού:

EUPHORIA


Why, why can’t this moment last forevermore?
Tonight, tonight eternity’s an open door…
No, don’t ever stop doing the things you do.
Don’t go, in every breath I take I’m breathing you…

Euphoria
Forever, ’till the end of time
From now on, only you and I
We’re going up-up-up-up-up-up-up
Euphoria
An everlasting piece of art
A beating love within my heart
We’re going up-up-up-up-up-up-up

We are here, we’re all alone in our own Universe,
We are free, where everything’s allowed and love comes first,
Forever and ever together, we sail into infinity,
We’re higher and higher and higher, we’re reaching for divinity.

Euphoria
Forever, ’till the end of time
From now on, only you and I
We’re going up-up-up-up-up-up-up
Euphoria
An everlasting piece of art
A beating love within my heart
We’re going up-up-up-up-up-up-up

Forever we sail into infinity,
We’re higher, we’re reaching for divinity…

Euphoria, euphoria
We’re going up-up-up-up-up-up-up
Euphoria….
An everlasting piece of art
A beating love within my heart
We’re going up-up-up-up-up-up-up
Euphoria, euphoria
We’re going up-up-up-up-up-up-up

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου