Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Eurovision 2012: Τρίτη ημέρα προβών



Οι πρόβες της φετινής Γιουροβίζιον συνεχίστηκαν και σήμερα με τις 8 πρώτες χώρες του δεύτερου ημιτελικού να παίρνουν την σκυτάλη ( Σερβία, ΦΥΡΟΜ, Ολλανδία, Μάλτα, Λευκορωσία, Πορτογαλία, Ουκρανία, Βουλγαρία). Ακολουθεί μικρός σχολιασμός των τραγουδιών και τα βίντεο των προβών τους.


1. ΣΕΡΒΙΑ


Η Σερβία ήταν η πρώτη χώρα που έκανε την πρόβα της σήμερα. Τα λόγια περιττά για έναν τόσο μεγάλο καλλιτέχνη όπως ο Ζέλικο. Το τραγούδι του σαφώς υποδεέστερο από το Lane Moje. Δεν παύει όμως να είναι αριστούργημα. Φωνητικά και σκηνικά άψογος ο τραγουδιστής. θα χτυπήσει ψηλή θέση και φέτος πιστεύω.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10






2. ΦΥΡΟΜ

Το ΦΥΡΟΜ είναι από τις ελάχιστες φορές που στέλνει αξιοπρεπέστατο τραγούδι. Η Καλιόπη είναι εξαιρετική τραγουδίστρια που φωνητικά και σκηνικά ήταν άψογη φέτος. Φέτος, αξίζει να περάσει τελικό, έπειτα από 4 συνεχόμενους αποκλεισμούς.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10








3. ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Η Ολλανδία η καημένη από το 2005 παραμένει αποκλεισμένη στους ημιτελικούς. Το ίδιο θα συμβεί μάλλον και φέτος. Όσο καλό και να ναι το τραγούδι το φετινό, αυτά τα ινδιάνικα φτερά που φοράει η τραγουδίστρια το καταστρέφει. Μακάρι να κάνει την έκπληξη, αλλά δε νομίζω να τα καταφέρει.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:  4/10






4. ΜΑΛΤΑ

Το τραγούδι της Μάλτας είναι αρκετά καλό φέτος. Ο τραγουδιστής φωνητικά ήταν πολύ καλός, αλλά θέλει μια μικρή βελτίωση στη σκηνική του παρουσία. Κρίμα που η Μάλτα εμφανίζεται σε δύσκολο ημιτελικό. Μακάρι να περάσει, αλλά δεν το κόβω.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10


5. ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ


Η Λευκορωσία φέτος έχει μια ξιοπρεπέστατη συμμετοχή. Το γκρουπ φάνηκε να είναι καλό φωνητικά και η σκηνική παρουσία του ήταν καλή. Λίγο τα μαύρα ρούχα με χαλάνε, αλλά μπορεί να τα αλλάξουν. Δύσκολο να προκριθεί, αλλά ποτέ δε ξέρουμε.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10







6. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ



Πολλή καλή και η ερμηνεία της τραγουδίστριας της Πορτογαλίας, που με μαγευτικό τρόπο ερμήνευσε το φάντο τραγούδι. Σκηνικά και φωνητικά ήταν πολλή καλή. Άγνωστη η μοίρα της Πορτογαλίας και φέτος στη Γιουροβίζιον
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10






7. ΟΥΚΡΑΝΙΑ



Όσο καλή φωνή και να έχει η τραγουδίστρια, το τραγούδι είναι "τσίρκο". Είναι ότι πρέπει για μουντιάλ, Οι γειτονικές χώρες μάλλον καλά θα κάνουν την δουλειά τους και φέτος και θα την ψηφίσουν, οδηγώντας την στο τελικό. Το όλο οπτικό θέαμα της Ουκρανίας είναι υπερβολικό.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2/10





8. ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ



Το χει βάλει στοίχημα σχεδόν κάθε χρόνο η γειτονική μας χώρα να βγαίνει κιτς. Η τραγουδίστρια έχει καλή φωνή, αλλά το όλο οπτικό θέαμα τρομάζει. Ελπίζω να μην την δούμε με αυτό το λεοπαρδαλέ φόρεμα που έβαλε σήμερα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3/10







PHOTOS: Eurovision.tv
VIDEOS: Eurovision.tv & YouTube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου