Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Η Nikon κυκλοφορεί φωτογραφική μηχανή με λειτουργικό σύστημα Android




Η Nikon ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία της πρώτης Android φωτογραφικής μηχανής, με την κωδική ονομασία Coolpix S800c, η οποία "ενώνει" ένα λειτουργικό σύστημα για φορητές συσκευές μέσα σε μια φωτογραφική μηχανή.


Το μοντέλο S800c διαθέτει κάμερα16megapixel, δυνατότητα WiFi και καθώς ενσωματώνει το λειτουργικό σύστημα του Android 2.3 Gingerbread, μπορεί να συνδεθεί πλήρως με το κατάστημα εφαρμογών Google Play. Επιπλέον η φωτογραφική μηχανή διαθέτει 10x οπτικό ζουμ με αισθητήρα CMOS, οθόνη 3.5” ινστών τεχνολογίας OLED και ανάλυσης 854 x 480 pixel, ενσωματωμένο δέκτη GPS και δυνατότητα εγγραφής video υψηλής ανάλυσης 1080p. Η μη ύπαρξη δικτύου WiFi δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα καθώς η S800c μπορεί να συνδεθεί στο Internet μέσω tethering από κάποια φορητή συσκευή smartphone ή tablet.


Όταν η φωτογραφική μηχανή  είναι απενεργοποιημένη, πατώντας το κουμπί της ενεργοποίησης ο χρήστης μεταφέρεται στη λειτουργία λήψης φωτογραφιών, ενώ μπορεί να μεταφερθεί στο μενου του Android αυτόματα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ή απευθείας πατώντας το κεντρικό κουμπί. Η χωρητικότητα της μπαταρίας της είναι 1,050mAh. Ο αριθμός των φωτογραφιών που μπορούν να αποθηκευτούν στη μνήμη της μηχανής φτάνει τις 140.

Η φωτογραφική μηχανή θα είναι διαθέσιμη στους καταναλωτές μέσα στο Σεπτέμβριο, ενώ η τιμή της θα φτάνει τα 350 περίπου δολάρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου