Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Επανεκλογή Τσάβες στη Βενεζουέλα!Πραγματοποιήθηκαν χτες στη Βενεζουέλα οι προεδρικές εκλογές, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα την εκλογή για τέταρτη φορά του Hugo Chavez, με ποσοστό κοντά στο 54%.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας θα είναι στην ηγεσία της χώρας του για τα επόμενα έξι χρόνια. Με καταμετρημένο το μεγαλύτερο μέρος των ψήφων από τα διάφορα εκλογικά κέντρα, ο Τσάβες εκλέγεται με ποσοστό 54% για άλλη μια εξαετία.


Στο κέντρο του Καράκας, οι οπαδοί του προέδρου πανηγύρισαν με πυροτεχνήματα και κόρνες την νίκη του  στην πιο δύσκολη μέχρι στιγμής εκλογική του αναμέτρηση.

Η συμμετοχή στις φετινές εκλογές της Βενεζουέλας ανέβηκε αλματωδώς στο  81%, έναντι του 74% το 2006. Το προβάδισμα του Τσάβες φαίνεται ότι θα διαμορφωθεί κοντά στις εννέα μονάδες καθώς ο Καπρίλες κυμαίνεται στο 45%.

Η πρώτη αντίδραση του προέδρου μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ήρθε στο twitter: «Ευχαριστώ, αγαπημένε μου λαέ! Ζήτω η Βενεζουέλα, ζήτω ο Μπολιβάρ!» ανάρτησε στο λογαριασμό του ο Τσάβες. Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερντάντες ανάρτησε στο δικό της λογαριασμό στο twitter: «Η νίκη σου είναι και δική μας νίκη, νίκη της νότιας Αμερικής και της Καραϊβικής».  

Αναγνωρίζοντας την ήττα του και συγχαίροντας τον Τσάβες, ο Καπρίλες ευχαρίστησε τους πάνω από έξι εκατομμύρια ανθρώπους που τον ψήφισαν: «Αν ξέρεις να κερδίζεις, πρέπει να ξέρεις και να χάνεις» είπε χαρακτηριστικά ο 40χρονος Καπρίλες από τα κεντρικά γραφεία της προεκλογικής του εκστρατείας. 

«Συμβάλλαμε στο να ανοίξει ένας δρόμος και αυτός ο δρόμος βρίσκεται μπροστά μας, δεν θα αφήσω μόνη σχεδόν τη μισή χώρα» επισήμανε. «Στη χώρα αυτή υπάρχουν δύο οράματα και το να είσαι καλός πρόεδρος σημαίνει πως εργάζεσαι για να είναι ενωμένος ο λαός της Βενεζουέλας», ανέφερε, καλώντας «αυτόν που κράτησε την εξουσία να σεβαστεί και να υπολογίσει τη βούληση περίπου της μισής χώρας που δεν συμφωνεί με την κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου