Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Κροατία: Δημοψήφισμα για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ



Οι Κροάτες αποφασίζουν σήμερα με δημοψήφισμα για το εάν θα ενταχθεί η χώρα τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή όχι. Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ. Τα πρώτα αποτελέσματα θα δοθούν στη δημοσιότητα μετά τις 9 το βράδυ.




Η κρίση που επικρατεί αυτή την στιγμή στην ευρωζώνη έχει δημιουργήσει επιφυλάξεις στους Κροάτες για το αν η χώρα πρέπει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι λογικό να δημιουργούνται ανησυχίες για την πορεία της χώρας στην Ένωση, καθώς πολλές χώρες μαστίζονται από την οικονομική κρίση και το ευρώ σαν νόμισμα δεν είναι τόσο δυνατό, όσο κάποτε.


Σε περίπτωση που η Κροατία ψηφίσει "ΝΑΙ", του χρόνου το 2013 θα γίνει το 28ο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα, με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το ποσοστό του ΝΑΙ κυμαίνεται στο 55 με 60%. Αυτό δείχνει ότι τα πράγματα είναι αμφιταλαντευόμενα. 

Ο πρόεδρος της χώρας Ίβο Γιοσίποβιτς είναι ένθερμος υποστηρικτής της ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δήλωσε ότι η χώρα θα πάρει μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις στην ιστορία της. Φαίνεται ότι περιμένει να βρει ένα παράδεισο μπροστά του, όταν ενταχθεί η χώρα του στην Ένωση. Ή ίσως να του έχουν τάξει και κάποια πράγματα.Κανείς δε ξέρει. Σε τέτοια περίοδο κρίσης, λογικό θα ήταν να μην γίνονται τέτοιες κινήσεις ένταξης χωρών στην Ένωση.

Αργά το βράδυ θα ξέρουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου