Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Δανία: H Soluna Samay στο Μπακού!!!


Η Δανία είναι η τρίτη χώρα που επέλεξε φέτος τον εκπρόσωπο και το τραγούδι που θα στείλει στη Eurovision  στο Μπακού στο Αζερμπαιτζάν. Συνολικά συμμετείχαν 9 τραγούδια, από τα οποία το εισητήριο για το Μπακού κέρδισε το τραγούδι "Should'Have Known better" που ερμήνευσε η Soluna Samay.



Τα τραγούδια Take our hearts, Venter, Should have known better, πέρασαν στην τελική φάση επιλογής, όπου οι καλλιτέχνες ερμήνευσαν τα τραγούδια τους ξανά, ενώ το τηλεοπτικό κοινό συνέχιζε να ψηφίζει ανάμεσα στα τρία τραγούδια.  Τελικά επιλέχθηκε το "Should'Have Known better"για να εκπροσωπήσει την Δανία στο Μπακού. Το νικητήριο τραγούδι επιλέχθηκε με συνδυασμό επιτροπής και τηλεψηφοφορίας. Στα μέλη της επιτροπής ήταν η εκπρόσωπους του Αζερμπαιτζάν του 2009, Aysel, ο περσινός εκπρόσωπος της Ρωσίας, Alexey Voryobov,ο εκπρόσωπος της Γερμανίας το 2007, Roger Cicero  και ο Alexander Rybak, νικητής της Γιουροβίζιον 2009. Τα μέλη ψήφιζαν με 8 βαθμούς το 3ο καλύτερο τους τραγούδι, 10 βαθμούς το 2ο καλύτερο τους και 12 στο πρώτο καλύτερο τους τραγούδι. Στο τέλος προστέθηκαν και οι βαθμοί του τηλεοπτικού κοινού, οι οποίοι ήταν και αυτή που έκριναν τον νικητή της βραδιάς.


 Στο μουσικό διάλειμμα εμφανίστηκε ο νικητής της Γιουροβίζιον 2009 Alexander Rybak όπου ερμήνευσε τραγούδια που έχουν συμμετάσχει στη Γιουροβίζιον καθώς και το δικό του το νικητήριο Fairytale. Επίσης εμφανίστηκε το περσινό γκρουπ που εκπροσώπησε την Δανία στη Γιουροβίζιον, οι Friend In Λondon, που κατέλαβαν την 5η θέση στο Ντίσελντορφ.



Συνολικά συμμετείχαν 9 τραγούδια τα οποία παρατίθενται παρακάτω

1. Jesper Nohrstedt - Take out hearts (Morten Hampenberg, Engelina, Mads B. B. Krog)
2. Aya - Best thing I got (John Gordon, Julie Frost)
3. Kenneth Potempa - Reach the sky (Peter Bjørnskov, Lene Dissing, Sune Haansbæk)
4. Ditte Marie - Overflow (Mike Eriksson, Johnny Sanchez, Hanif Sabzevari)
5. Phillip Halloun & Emilia - Baby love me (Philip Halloun, Emilia)
6. Suriya - Forever I be young (Suriyatim Hoffmann, Thomas Hoffmann, Jakob Winge)
7. Karen Viuff - Universe (Lise Cabble, Boe Larsen, Simon Borch)
8. Soluna Samay - Should have known better (Remee, Chief 1, Isam B)
9. Christian Brøns and Patrik Isaksson - Venter (Christian Brøns, Patrik Isaksson, Rune Braager)


Μπορεί κοινό και επιτροπή να είχαν διαφορετική άποψη. Η επιτροπή προσωπικά είχε καλύτερη άποψη που έβγαζε πρώτο το τραγούδι Take our hearts, που λόγω κοινού κατέλαβε την 2η θέση. Αλλά το κοινό ήταν αυτό που είχε μεγαλύτερη βαρύτητα στην ψηφοφορία.

Η Soluna Samay γεννήθηκε στη Γουατεμάλα και αυτή την περίοδο κάνει τα μουσικά της βήματα στη Δανία ως στιχουργός και τραγουδίστρια.

Ακολουθεί το νικητήριο τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Δανία στο Μπακού





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου