Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ο πιο ακίνδυνος τρόπος για να ταξιδέψει κανείς!



Πολλοί πιστεύουν ότι το να ταξιδεύει κανείς με αυτοκίνητο είναι πιο επικίνδυνο από το να ταξιδεύει με αεροπλάνο. Παρόλα αυτά, όταν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρουσιάζουν ένα αεροπορικό δυστύχημα ή ένα ναυάγιο, δημιουργούν στους ανθρώπους την εντύπωση ότι το αυτοκίνητο είναι το πιο ασφαλές μέσο για να ταξιδέψει κανείς.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα της εικόνας. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να δώσουν μεγαλύτερες διαστάσεις σε ένα γεγονός, από τις πραγματικές του. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ναυαγίου Κόστα Κονκόρδια τον προηγούμενο μήνα. Πολλοί άνθρωποι βλέποντας αυτές τις εικόνες, άρχισαν να φοβούνται μήπως τους συμβεί και σε αυτούς κάτι παρόμοιο σε κάποιο ταξίδι. Το ίδιο συμβαίνει και με τη συντριβή των αεροπλάνων. Και τίθεται το μεγάλο ερώτημα... Ποιο είναι το πιο ασφαλές μέσο για να ταξιδέψει κανείς?


Σύμφωνα με έρευνα του ΒΒC το 2011 ήταν το έτος με τα λιγότερα αεροπορικά δυστυχήματα. Συνολικά είχαμε 373 θανάτους εξαιτίας των αεροπορικών ατυχημάτων. Συνολικά, ταξίδεψαν 2,84 δισεκατομμύρια άνθρωποι με αεροπλάνο το 2011. Αυτό σημαίνει, ότι οι πιθανότητες για να σκοτώνονταν κάποιος από συντριβή αεροπλάνου ανέρχοταν 1 στα 7,6 εκατομμύρια. Αποδεικνύεται έτσι ότι το αεροπλάνο θεωρείται ασφαλές μέσο για ταξίδι.


Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας,κάθε χρόνο σκοτώνονται σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι. Οι μισοί από τους θανόντες σύμφωνα με την έρευνα είναι πεζοί, ποδηλάτες και μοτοσυκλετιστές. Ακόμα και οι πεζοί σύμφωνα με την έρευνα διατρέχουν κίνδυνο. Οι πιθανότητες να σκοτωθεί κάποιος σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα είναι 1 στις 86 σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας.


Σε ότι αφορά τα ναυάγια, από το 2005 έως το 2011 είχαμε μόλις 16 θανάτους ανάμεσα στα 100 εκατομμύρια των επιβατών. Ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε με το πρόσφατο ναυάγιο Κονκόρντια, στις αρχές του μήνα. Έτσι, οι πιθανότητες να πεθάνει κανείς σε ναυάγιο είναι μία στα 6,25 εκατομμύρια. Αυτό το νούμερο παρόλα αυτά είναι σχετικό, καθώς δεν κρατιέται κάποια επίσημη βάση δεδομένων με στοιχεία για τα θαλάσσια ατυχήματα.

Από την έρευνα αυτή, παρατηρείται ότι το αυτοκίνητο είναι το πιο επικίνδυνο μέσο για να ταξιδέψει κανείς, ενώ το αεροπλάνο το πιο ασφαλές. Για αυτό, καλό είναι να μην επηρεαζόμαστε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθώς οι στατιστικές αλλά στοιχεία δείχνουν και επιβεβαιώνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου