Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΦΥΡΟΜ "Όχι στην αλλαγή του ονόματος"





Στην γειτονική χώρα πραγματοποιήθηκε έρευνα από την Υπηρεσία των ΗΠΑ σχετική με την διεθνή ανάπτυξη. Το 59% των κατοίκων του ΦΥΡΟΜ τάχθηκε κατά της αλλαγής του ονόματος της χώρας για διεθνή χρήση με στόχο την μετέπειτα ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Το 37% μόνο των κατοίκων συμφώνησε με την αλλαγή του ονόματος της χώρας.


Η γειτονική χώρα διαθέτει και μεγάλη πλειονότητα αλβανικού πληθυσμού. Ενδιαφέρον της σχετικής έρευνας αποτελεί το γεγονός ότι το 79% του αλβανικού πληθυσμού του ΦΥΡΟΜ συμφωνεί με την αλλαγή του ονόματος της χώρας. Αντίθετα, το 74% του σλάβικου πληθυσμού του ΦΥΡΟΜ είναι αντίθετο με την αλλαγή του ονόματος της χώρας.


Το 65,5% του πληθυσμού τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο για την αλλαγή ονόματος της χώρας τους.


Σχετικά με την πρόθεση ψήφου στην ΠΓΔΜ, σύμφωνα με την έρευνα, το VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 20,4% των ερωτηθέντων, ενώ η αντιπολιτευόμενη Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι συγκεντρώνει ποσοστό 11,7%. Ακολουθεί το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι με 9,2%. Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου ανέρχεται στο 44,6%.






Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο σε δείγμα 1200 ατόμων.


Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου