Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Μείωση έως και 20% στις επικουρικές συντάξεις





Ανακοινώθηκε ότι από το πρώτο ευρώ θα επιβληθούν οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις κλιμακωτά από 10% και θα φτάσουν μέχρι το 20%.


Συγκεκριμένα στο κείμενο που ετοιμάζεται στο Υπουργείο Εργασίας προβλέπονται τα παρακάτω:

- μείωση 10% σε όλες τις επικουρικές συντάξεις από 0-250 ευρώ, 
- μείωση 15% σε όλες τις συντάξεις έως 300 ευρώ. 
- και μείωση 20% σε όλες τις συντάξεις από 300 ευρώ και πάνω.

Η μείωση αφορά στο συνολικό ποσό της επικουρικής σύνταξης.

Σχετικά με τις κύριες συντάξεις το σχέδιο προβλέπει 12% μείωση στις συντάξεις που είναι πάνω από τα 1300 ευρώ με σκοπό να εξοικονομηθούν επιπλέον 100 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.Το μέτρο αυτό έρχεται να προστεθεί στις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί για περικοπές ύψους 300 εκατ. ευρώ σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. 


Το συνολικό "πακέτο" του Υπουργείου Εργασίας ανέρχεται σε 400 εκατομμύρια ευρώ και πέρα από τις προαναφερθείσες περικοπές στις επικουρικές περιλαμβάνει:



-Μείωση 12% σε όλες τις κύριες συντάξεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα άνω των 1.300 ευρώ. Η μείωση θα εφαρμόζεται για τα ποσά που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ. Σε αυτή τη μείωση εντάσσονται και τα ευγενή ταμεία (ΔΕΚΟ, Τραπεζών), τα οποία γλιτώνουν την επιπλέον μείωση που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο.


- Μείωση 7% στις συντάξεις του ΝΑΤ. Οι απόμαχοι ναυτικοί δεν θα υποστούν τη μείωση του 13%. Όλες οι συντάξεις, χωρίς πλαφόν, θα περικοπούν κατά 7%.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου