Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ένοπλη ληστεία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας



Το πρωί πραγματοποιήθηκε ένοπλη ληστεία στο παλαιό αρχαιολογικό μουσείο της Ολυμπίας από δύο κουκουλοφόρους που είχαν καλάσνικωφ, οι οποίοι αφαίρεσαν περίπου 65 αρχαιολογικά αντικείμενα.

Οι δύο ληστές εισήλθαν στο μουσείο στις 730 το πρωί και ακινητοποίησαν την φύλακα από την οποία ζήτησαν συγκεκριμένα αντικείμενα που δεν υπήρχαν στο Μουσείο. Στη συνέχεια, οι δράστες έδεσαν την φύλακα, έσπασαν τις προθήκες και έφυγαν παίρνοντας όσα περισσότερα αντικείμενα μπορούσαν να μεταφέρουν. Οι ληστές αφαίρεσαν από τις προθήκες περίπου 65 μικρά χάλκινα αντικείμενα μεγάλης αξίας, που απεικονίζουν την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η αστυνομία έχει αρχίσει ήδη τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας σπεύδει η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, Λίνα Μενδώνη. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα με τι μέσο έφυγαν οι ληστές, αλλά λέγεται ότι υπήρχε κάποιο όχημα κοντά στο Μουσείο, με το οποίο διέφυγαν.

Info: Τον Ιανουάριο άγνωστοι είχαν διαρρήξει την Εθνική Πινακοθήκη και κατάφεραν να αφαιρέσουν τρία μεγάλης αξίας έργα των Πάμπλο Πικάσο, Πιετ Μοντριάν και Γκουλιέλμο Κάτσια.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ του Mega για την ληστεία:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου