Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Τριήμερο Πένθος στην Αίγυπτο!





Το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου κήρυξε τριήμερο πένθος για το μακελειό που συνέβη στο γήπεδο του Πορτ Σάιντ, που στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 74 ανθρώπους.


Πρόκειται για το πιο μεγαλύτερο μακελειό που έχει συμβεί στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ των κορυφαίων ομάδων Αλ-Μάσρι και Αλ-Αχλί,  οπαδοί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και άρχισαν να συγκρούονται. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου, οι τραυματίες φτάνουν τους χίλιους, ενώ αντίστοιχα το Υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για 250.


Ο πρωθυπουργός της χώρας Καμάλ αλ Γκανζούρι συγκάλεσε σήμερα το πρωί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, ενώ θα συνεδριάσει εκτάκτως και το Κοινοβούλιο.






Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωση ότι έχουν συλληφθεί 47 άτομα και ο αρχηγός του αιγυπτιακού στρατού Χουσέιν Ταντάουι διέταξε την διεξαγωγή έρευνας. Ο επικεφαλής των υπηρεσιών ασφάλειας του Πορτ-Σάιντ, Εσάμ Σαμάκ παύθηκε των καθηκόντων του, έπειτα από απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.




Οι κηδείες των θυμάτων θα αρχίσουν μετά από την μεσημεριανή προσευχή στο Πόρτ Σάιντ, ενώ ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι οπαδοί της Αλ - Αχλί οργανώνουν πορεία προς το Υπουργείο Εσψτερικών του Καΐρου. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου