Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ξεκίνησε η κατασκευή φράχτη στον Έβρο





Στις Καστανιές του Έβρου, στα σύνορα με την Τουρκία, ξεκίνησαν οι εργασίες της κατασκευής φράχτη, με άμεσο στόχο την αποτροπή εισόδου των μεταναστών στη χώρα μας.


Το έργο ήδη το επιβλέπει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. Ο Υπουργός κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του Επιχειρησιακού Κέντρου Επιτήρησης συνόρων, στη Νέα Βύσσα δήλωσε: «Ο φράχτης είναι ένα έργο που έχει και πρακτική και συμβολική αξία. Θα αποθαρρύνει τους διακινητές και τη λαθρομετανάστευση, ενώ θα στείλει μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια χώρα transit για τις άλλες χώρες της ΕΕ». Ο ίδιος δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους μη μόνιμους μετανάστες και ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης στοχεύουν στην ηρεμία και την ασφάλεια του τοπικού πληθυσμού.




Παράνομη είσοδος μεταναστών


Μέσα στο 2011, οι παράνομοι μετανάστες που πέρασαν τα σύνορα και εισήλθαν στη χώρα μας ήταν περίπου 55.000. Ο κ. Παπουτσής χαρακτήρισε τον φράχτη ως «έργο συνεργασίας των τουρκικών και ελληνικών αρχών για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης».


Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται περίπου στα τρία εκατομμύρια ευρώ και θα έχει 25 θερμικές κάμερες. Το Επιχειρησιακό Κέντρο Επιτήρησης που εγκαινίασε θα διασφαλίζει την συνεχή επιτήρηση των συνόρων. Στα τέλη του μήνα, θα υπάρξει επίσκεψη από αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με επικεφαλής την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλστρομ, προκειμένου για να ελέγξει την αξιοποίηση των πιστώσεων που διατίθενται για το φαινόμενο της μη νόμιμης μετανάστευσης.




Η τελευταία δήλωσε του κ. Παπουτσή  σχετικά με τους μετανάστες ήταν «Να μην επιχειρήσουν να περάσουν από την Ελλάδα γιατί είτε θα απελαθούν είτε θα επαναπατριστούν εθελοντικά». Στη Νέα Βύσσα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατασκευή του φράχτη, υποκινημένη από το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου