Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

800.000 ευρώ σε δήμους και εκκλησίες για τους άστεγους!



Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος αποφάσισε να ενισχυθούν οι δήμοι και οι εκκλησίες με το ποσό των 800.000 ευρώ για την φροντίδα των αστέγων.


Συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας διαθέτει 400.000 ευρώ στον Δήμο Αθηναίων και 100.000 στο Δήμο Θεσσαλονίκης για την φροντίδα των ατόμων που μένουν στον δρόμο. Τα υπόλοιπα 300.000 ευρώ θα δοθούν στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για τη σίτιση των αστέγων.






Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι αναζητούνται ακόμα και ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης, τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν τους αστέγους με χρηματικό αντίτιμο τρία ευρώ την βραδιά. Ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης ανέφερε ότι έγινε προσπάθεια καταγραφής και κατηγοριοποίησης των αστέγων σύμφωνα με τα αμερικάνικα και ευρωπαϊκά πρότυπα. Τα αμερικανικά πρότυπα κατηγοριοποιούν τους αστέγους σε τέσσερις ομάδες. Έχουμε αρχικά εκείνους που μένουν στο δρόμο, εκείνους που δεν έχουν σπίτι, αυτούς που μένουν σε επικίνδυνη στέγη (π.χ ετοιμόρροπα σπίτια) και όσους διαμένουν σε ακτάλληλη στέγη (π.χ στέγη χωρίς θέρμανση). Η ομαδοποίηση αυτή των αστέγων σύμφωνα με τον κ. Μπόλαρη είναι αναγκαία για να δοθεί η κατάλληλη βοήθεια στους αστέγους. Ο υφυπουργός η ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή ετοιμάζει σχετική διάταξη για το θέμα, που θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, το οποίο θα κατατεθεί στο τέλος του μήνα.






Το νοσοκομείο "Υγεία" ανακοίνωσε χθες ότι θα διαθέσει 5.000 υπνόσακους, 35.000 δοχεία μιας χρήσεως για διανομή φαγητού στους άστεγους. Θα καλύψει επίσης το Κέντρο Υποδοχής του Δήμου Αθηναίων με ιατρικά και φαρμακευτικά προϊόντα για τις άμεσες ανάγκες των αστέγων. Τέλος, στους αστέγους που θα φιλοξενηθούν στο Κέντρο, θα τουςδιανεμηθούν 900 κιλά φρούτα, 2.000 τεμάχια γλυκά, ενώ στα παιδιά των άπορων οικογενειών θα μοιραστούν γάλατα, χυμοί, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόροι και παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου