Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Έρχονται τα Windows 8!



Από ιαπωνικό φόρουμ διέρρευσε η πληροφορία ότι τα καινούρια Windows 8 δεν θα έχουν πια το πλήκτρο start στο μενού τους έπειτα από 17 χρόνια ύπαρξης του.

Η θέση του "start" θα παραμείνει και όταν ο χρήστης θα αγγίζει το κουμπί αυτό θα έχει την δυνατότητα να κάνει εναλλαγή ανάμεσα στην παραδοσιακή επιφάνεια εργασίας και στο νέο περιβάλλον των Windows 8, που λέγεται Μetro. Ο χρήστης πριν επιλέξει ανάμεσα από αυτές τις δύο επιλογές θα βλέπει μια μικρογραφία της επιφάνειας εργασίας, στην οποία θα μεταβαίνει με ένα κλικ.

Η οθόνη έναρξης των Windows 8


Το καινούργιο λειτουργικό σύστημα των Windows έχει επενδύσει στην λεγόμενη οθόνη Start για να διευκολύνει την αναζήτηση. Αυτό προέκυψε έπειτα από έρευνες των προγραμματιστών, όπου έκριναν ότι το 65% των χρηστών πατάει Start όταν θέλει να βρει πράγματα και πληροφορίες, το 22% για να κάνει αναζήτηση, το 9% για να πάει στον πίνακα ελέγχου και το 2% για να εκτελέσει μια εντολή.

Μενού των Windows 8


Η εμφάνιση των προγραμμάτων στα windows 8 εμφανίζονται στο Μetro υπό την μορφή πλακιδίων (tiles). Η αναζήτηση μπορεί να ενεργοποιείται με συνδυασμό του πλήκτρου Start  με το σημαιάκι των windows  στο πληκτρολόγιο και το W (Settings Search), ή το F (Files Search) ή πληκτρολογώντας ένα γράμμα (για αναζήτηση σε apps με βάση το όνομά τους).


Το  κουμπί Start υιοθετήθηκε το 1995 με τα Windows 95. Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά την επίσημη έναρξη του λειτουργικού συστήματος 95, ακουγόταν το τραγούδι Start Me Up των Rolling Stones.


Info: Tα Windows θα κυκλοφορήσουν στα τέλη του 2012!



Η επιφάνεια εργασίας των Windows 8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου