Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Συνεχίζονται οι φονικές συγκρούσεις στη Συρία



Το παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον επτά μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και δώδεκα τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις λιποτακτών στο δρόμο που συνδέει την Ντεράα με τη Δαμασκό.

 Ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, δήλωσε στα γαλλικά μέσα ότι η επίθεση των λιποτακτών σημειώθηκε την ώρα που «τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας που επέβαιναν σε δύο λεωφορεία περνούσαν μία γέφυρα». Το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως η επιστροφή των Αράβων παρατηρητών στη Συρία είναι σε σωστό δρόμο με τον όρο ότι θα εκτελέσουν σωστά την αποστολή τους. Η Γαλλία τάσσεται υπέρ της διάσκεψης που θέλει να οργανώσει η Τουρκία.

Η πόλη Χολμς, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας θρηνεί ήδη πολλούς νεκρούς από την προηγούμενη βδομάδα.  Οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ  έχουν ξεκινήσει νέα αιματηρή επιδρομή Χτες στην περιοχή Μπάμπα Αμρ οχήματα του στρατού εισέβαλαν και επιτέθηκαν σε άμαχο πληθυσμό, κάνοντας χρήση βαρέων όπλων. Σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 50 άτομα σκοτώθηκαν στη διάρκεια των χθεσινών  επιθέσεων.


Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Mουν, o Αραβικός Σύνδεσμος σκοπεύει να στείλει εκ νέου παρατηρητές στη Συρία, στο πλαίσιο μια κοινής αποστολής με τον ΟΗΕ με έναν κοινό ειδικό απεσταλμένο. Το σχέδιο αυτό έχει ήδη υποβληθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.



Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ «μίλησε με όλους τους ομολόγους του, κυρίως τον τούρκο Αχμέτ Νταβούτογλου, σε όλες τις χώρες που επιθυμούν να σταματήσει η καταστολή στη Συρία και να εφαρμοστεί το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου», επεσήμανε ο Βαλερό χωρίς να διευκρινίσει με ποιους υπουργούς μίλησε ο Ζιπέ.

                             Ρεπορτάζ από ξένια media για την κατάσταση στη Συρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου