Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Κρίσιμη ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο...



Σήμερα, ξεκινάνε οι συζητήσεις στη Βουλή σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για την δανειακή σύμβαση, το οποίο βουλευτές των μεγάλων κομμάτων φαίνεται ότι θα το καταψηφίσουν.

Το νέο νομοσχέδιο περιλαμβάνει τρία κεφάλαια. Αρχικά, το PSI, μετά την επανα-κεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τέλος την εξουσιοδότηση του Πρωθυπουργού και του Ευάγγελου Βενιζέλου να υπογράψουν τη νέα σύμβαση. Τα συγκεκριμένα μέτρα θα εξειδικεύονται σε εφαρμόσιμο νόμο, ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή εντός δεκαπενθημέρου.

Την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου, τόνισε ότι όποιος δεν ψηφίσει το νέο πρόγραμμα δεν θα μπορεί να παραμείνει στην Κυβέρνηση. Υπογράμμισε επίσης το γεγονός ότι υπάρχει κίνδυνος καταστροφής εάν η χώρα δεν υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση. Όπως επισήμανε, «πρέπει να εγκριθεί το νέο δανειακό πρόγραμμα και να προχωρήσει η νέα δανειακή σύμβαση, κάθε άλλη επιλογή θα ήταν καταστροφική (...) δεν είναι επιλογή που μπορούμε να επιτρέψουμε καθώς η χώρα θα πληρώσει πανάκριβα τις συνέπειες.» Η Νέα Δανειακή Σύμβαση σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό θα βοηθήσει την ομαλή χρηματοδότηση της χώρας

Η σημερινή μέρα θα είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη σχετικά με τις αποφάσεις που πρόκειται να παρθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου