Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Λουτρά αίματος σε Συρία και Ιράκ!!!



Συρία

Το συριακό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 46 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις σε διάφορα μέρα της Συρίας. 

Στην επαρχία Χάμα και συγκεκριμένα στο χωριό Κάφαρ αλ Τον, και τα 13 μέλη μιας οικογένειας (αγόρια και άντρες) εκτελέστηκαν από τις συριακές δυνάμεις ασφαλείας που εισέβαλαν στο χωριό. Στην ίδια επαρχία σκοτώθηκαν επίσης ένα κορίτσι τεσσάρων ετών και ένα αγόρι δώδεκα ετών. Άλλοι οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν στην ίδια επαρχία σε συγκρούσεις με λιποτάκτες.

Στην περιοχή Ντεράα σκοτώθηκαν εννέα άμαχοι, ανάμεσα τους και ένα κοριτσάκι πέντε ετών.Στο Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, οι δυνάμεις ασφαλείας χτύπησαν και συνέλαβαν πολλούς φοιτητές, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Χρησιμοποίησαν δακρυγόνα για να διαλύσουν τους περίπου 2.000 φοιτητές που διαδήλωναν στο πανεπιστήμιο της πόλης και συνέλαβαν δώδεκα από αυτούς. Ο Φαρές αλ Χάλαμπι, ένας ακτιβιστής της "Ένωσης των ελεύθερων φοιτητών" στο Χαλέπι δήλωσε "Πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες που ζητούσαν την πτώση του καθεστώτος χτυπήθηκαν με ηλεκτρικά γκλομπ και δέχθηκαν προσβολές".

Στην επαρχία Χαλέπι και πάλι, σκοτώθηκε ένα αγοράκι μόλις οκτώ ετών από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας.

Ιράκ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας στο Ιράκ τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν σε μία σειρά βομβιστικών επιθέσεων και πυροβολισμών.

Στόχος των αιματηρών επιθέσεων ήταν περιοχές όπου ζουν Σηίτες και συγκεκριμένα αστυνομικοί. Οι Σιίτες έχουν γίνει στόχος επιθέσεων από τη στιγμή που ο σηίτης πρωθυπουργός του Ιράκ, Νούρι αλ Μαλίκι, κινήθηκε εναντίον ανώτατων στελεχών του κατά βάση σουνιτικού πολιτικού συνασπισμού Ιρακίγια.

Στην πρωτεύουσα της χώρας την Βαγδάτη, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο διαδοχικές εκρήξεις στην εμπορική περιοχή Καράντα. Τουλάχιστον άλλοι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Μπακούμπα, η οποία βρίσκεται 50 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Βαγδάτης.

Την περασμένοι εβδομάδα τουλάχιστον 18 άτομα σκοτώθηκαν σε μια επίθεση αυτοκτονίας κοντά στην ιρακινή αστυνομική ακαδημίας στη Βαγδάτη.

Μία ημέρα μετά την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης κατά του σουνίτη αντιπροέδρου Ταρίκ αλ Χασεμί, ο οποίος κατηγορείται ότι χρηματοδοτούσε αποσπάσματα θανάτου. Ο τελευταίος αρνείται τις κατηγορίες και βρίσκεται κρυμμένος στο ιρακινό Κουρδιστάν, υπό την προστασία της τοπικής εκεί κυβέρνησης.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου