Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Οργή στο Αφγανιστάν λόγω του καψίματος του Κορανίου!!





Στην αμερικανική αεροπορική βάση Μπαγκράμ κάηκαν αρκετά αντίτυπα του Κορανίου, γεγονός το οποίο προκάλεσε μεγάλη οργή στο αφγανικό λαό.


Τα συνθήματα που κυριαρχούν στους δρόμους του Αφγανιστάν είναι «Θάνατος στην Αμερική», ενώ οι διαδηλωτές καίνε προκλητικά την σημαία των ΗΠΑ. Η κατάσταση έχει βγει εκτός ορίων, καθώς ένας αφγανός στρατιώτης σκότωσε δύο αμερικανούς της διεθνούς δύναμης σε βάση του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε το περιστατικό, αρνούμενο όμως να σχολιάσει εάν το επεισόδιο είναι συνδεδεμένο με τις διαδηλώσεις. 

Ο λαός συνεχίζει για τρίτη μέρα να διαδηλώνει και να πετά πέτρες στους αμερικανούς στρατιώτες και καίει παράλληλα τις σημαίες των ΗΠΑ. Τουλάχιστον οκτώ είναι οι νεκροί των χθεσινών διαδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων των δύο στρατιωτών του ΝΑΤΟ, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες στις συγκεντρώσεις.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την συγγνώμη του για την καύση των αντιτύπων του Κορανίου στέλνοντας μια επιστολή στον πρόεδρο του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, ο οποίος επιχειρεί να ρίξει και αυτός τους τόνους. Στην επιστολή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε τα παρακάτω:


«Επιθυμώ να εκφράσω ειλικρινά τη λύπη μου για τα συμβάντα. Ζητώ ειλικρινέστατα συγγνώμη από εσάς καθώς και από τον αφγανικό λαό». Στην επιστολή του ο αμερικανός πρόεδρος «διαβεβαιώνει πως θα ληφθούν μέτρα για να αποφευχθεί η επανάληψη [τέτοιων πράξεων], πράγμα που σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν».


O αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι δήλωσε ότι ο αμερικανός αξιωματικός που ευθύνεται για το κάψιμο των αντιτύπων του Κορανίου «ενήργησε από άγνοια και χωρίς να κατανοεί» τη σημασία του Κορανίου.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου