Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ετοιμάζεται εμβόλιο που θα καταπολεμήσει την ηρωίνη!!!





Σύμφωνα με ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχιατρικής του Μεξικού έχουν γίνει έρευνες, οι οποίες  είναι πολύ κοντά στην παρασκευή εμβολίου που θα μπλοκάρει την επίδραση της ηρωίνης στον οργανισμό.


Οι μεξικανοί ερευνητές έχουν δοκιμάσει ήδη το εμβόλιο σε ποντίκια επιτυχώς, ενώ όπως έχει γίνει ήδη γνωστό το εμβόλιο έχει πατενταριστεί στις ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο επίτευγμα μπλοκάρει πλήρως τους μηχανισμούς του σώματος που δημιουργούν την αίσθηση της ευφορίας ύστερα από χρήση ηρωίνης.






Πειράματα

Σε όσα ποντίκια εισήχθη το νέο εμβόλιο, η χρήση της ηρωίνης έπεσε κατακόρυφα .Η διευθύντρια του Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχιατρικής του Μεξικού, Maria - Elena Medina, ανέφερε ότι: «Το εμβόλιο αυτό θα είναι για τους ανθρώπους που έχουν σοβαρό πρόβλημα, που είναι βαριά εθισμένοι και δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα με άλλες θεραπείες».

Είναι γνωστό πως οι επιστήμονες εδώ και χρόνια προσπαθούν να παρασκευάσουν ένα εμβόλιο που να καταπολεμά την εξάρτηση από τις ναρκωτικές ουσίες, Αυτό όμως δεν έχει δώσει αξιόλογα αποτέλεσματα μέχρι στιγμής. Εκτός από την συγκεκριμένη έρευνα των μεξικανών επιστημόνων, ακόμη μία έρευνα από μια ομάδα του Εθνικού Ινστιτούτου Φαρμάκων των ΗΠΑ είχε κάποια θετικά αποτελέσματα στην απεξάρτηση από την κοκαΐνη.


Ο αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν από την μάστιγα των ναρκωτικών έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο. Στο Μεξικό συγκεκριμένα ο αριθμός των εξαρτημένων από ναρκωτικά ανέρχεται σε 450.000, ενώ από τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα ναρκω-καρτέλ και τη μεξικανική και αμερικανική κυβέρνηση έχει μετράει 47.000 νεκρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου