Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

Eurovision 2012 Iρλανδία: Oι Jedward ξανά στη Γιουροβίζιον!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο εθνικός τελικός της Ιρλανδίας για την ανάδειξη του εκπροσώπου και του τραγουδιού που θα την εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον που θα πραγματοποιηθεί στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.


Συνολικά συμμετείχαν πέντε τραγούδια. Πρέπει να επισημανθεί ότι τους καλλιτέχνες τους επέλεξαν διάσημες περσόνες της Ιρλανδίας. Ακολουθεί η λίστα των συμμετεχόντων  1. Celtic Whisper with Maria McCool (mentored by Edele Barrett) - Mistaken (Edele Barrett)
  2. Donna McCaul (mentored by Bill Hughes) - Mercy (Marten Ericsson, Peter Mansson, Lina Ericsson, Bill Hughes)
  3. Andrew Mann (mentored by Greg French) - Here I am (Greg French)
  4. Úna Gilbey & David Shannon (mentored by Julian Benson) - Language of love (Eanan Patterson, Julian Benson)
  5. Jedward (mentored by Linda Martin) - Waterline (Nick Jarl)
Το τραγούδι επιλέχτηκε με συνδυασμό επιτροπής και τηλεψηφοφορίας. Τελικά το εισιτήριο για το Μπακού κέρδισε το τραγούδι Waterline των Jedward. Oι Jedward εκπροσώπησαν και πέρσι την Ιρλανδία στη Γιουροβίζιον καταλαμβάνοντας την 8η θέση. Θα σπάσουν άραγε το ρεκόρ τους φέτος?

Ακολουθεί η συμμετοχή της Ιρλανδίας στην ερχόμενη ΓιουροβίζιονInfo: Η Ιρλανδία εμφανίζεται στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού στις 22 Μαΐου.
Trivia: Η Ιρλανδία είναι η χώρα με τις περισσότερες νίκες στον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον (συνολικά 7). Η τελευταία της νίκη ήταν το 1996

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου