Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

«Κάν' το όπως η Κατερίνη» σιγά σιγά σε όλη την Ελλάδα!!!





Από την Κατερίνη ξεκίνησε ένα κίνημα πολιτών, το οποίο εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα και που έχει σαν σκοπό να παραμερίσει  τους μεσάζοντες από την αγορά βασικών προϊόντων διατροφής.


Θεσσαλονίκη, Βόλος, Πάτρα, Λάρισα, Έδεσσα, αλλά και δήμοι όπως ο Βύρωνας και η Νέα Ιωνία, ακολουθώντας το παράδειγμα της Κατερίνης βρίσκονται ήδη σε αναζήτηση παραγωγών για την απευθείας αγορά πατάτας, σύμφωνα με το  ιδρυτικό μέλος της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Πιερίας Ηλία Τσολακίδη.

Η Κατερίνη ήταν η πρώτη πόλη που διέθεσε 24 τόνους πατάτας σε τιμή που δεν είχε επιβαρυνθεί από τους μεσάζοντες. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Ο Ηλίας Τσολακίδης δήλωσε «Δεν φανταζόμασταν ποτέ τον αντίκτυπο που θα είχε σε πανελλαδικό επίπεδο η κίνησή μας», Ο ίδιος ανέφερε ότι δέχεται τηλεφωνήματα από διάφορα μέρη της χώρας μας που θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κατερίνης.

Τα μέλη της «Οικολογικής Ομάδας Βέροιας», σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, αποφάσισαν, μέχρι την 15η Μαρτίου, να διαθέσουν την  πατάτα και στην πόλη της Βέροιας με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή από τον παραγωγό απευθείας στον καταναλωτή.


Στην Κατερίνη το επόμενο Σάββατο θα διατεθούν ακόμη 75 τόνοι πατάτας Νευροκοπίου. Οι εμπνευστές της κίνησης κατά των μεσαζόντων θα προχωρήσουν στην παραγγελία και την διάθεση ελαιόλαδου σύντομα. Ο Ηλίας Τσολακίδης ανέφερε ότι επιλέχθηκε το ελαιόλαδο να είναι το επόμενο προϊόν που διατεθεί απευθείας στο κοινό έπειτα από ανοιχτή διαδικτυακή ψηφοφορία.

Ο εμπνευστής της πρωτότυπης αυτής δράσης που τείνει να δημιουργήσει ένα νέο καταναλωτικό κίνημα.ανέφερε «Μέσα από την ιστοσελίδα μας, οι ίδιοι οι πολίτες της Κατερίνης επέλεξαν σε ποσοστό 53% να κινήσουμε τη διαδικασία αγοράς ελαιολάδου απευθείας από τους παραγωγούς»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου