Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

H Google ετοιμάζει το δικό της Dropbox



H Wall Street Journal αναφέρει πως η Google θα διαθέσει μια cloud-based υπηρεσία που θα έρθει αντιμέτωπη με το πολύ δημοφιλές Dropbox.

To αντίστοιχο dropbox θα ονομάζεται Drive, και θα είναι η απάντηση στα αντίστοιχα cloud services γιατί η ανάγκη των χρηστών να αποθηκεύουν αρχεία στο "σύννεφο" αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Τα αρχεία που θα αποθηκεύονται σ'αυτή την εφαρμογή θα είναι προσβάσιμα και από άλλες συσκευές. Με αυτό τον τρόπο ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να μοιράζεται τα αρχεία του και να τα διαθέτει στους υπόλοιπους χρήστες να τα κατεβάσουν από οποιαδήποτε συσκευή.

Το Drive θα δίνει την δυνατότητα να αποθηκεύουμε φωτογραφίες, έγγραφα, βίντεο στους εξυπηρετητές  (servers) της google. Αν κάποιος προσπαθήσει να κάνει λήψη των αρχείων από το smartphone του, αυτά θα αποθηκεύονται αυτόματα στο Drive και θα μπορεί να στέλνει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο το link, έτσι να το δουν τα άτομα που ο ίδιος επιθυμεί. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι και οι δύο χρήστες να έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή Drive στη συσκευή τους.

Η υπηρεσία θα διατεθεί στο κοινό μέσα στους επόμενους μήνες και θα είναι δωρεάν, τουλάχιστον για επιχειρήσεις και ιδιώτες που θα θέλουν να έχουν ένα συγκεκριμένο χώρο αποθήκευσης. Δεν είναι γνωστό ακόμα πόσο αποθηκευτικό χώρο θα δώσει η Google δωρεάν στους χρήστες, ούτε ποια θα είναι η χρέωση σε περίπτωση που κάποιος θέλει να αγοράσει χώρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου