Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

To κόμμα των Πειρατών Ελλάδας στη Βουλή!



του νεοϊδρυθέντος κόμματος των Πειρατών κατέθεσαν σήμερα στον Άρειο Πάγο το καταστατικό τους και περιμένουν την έγκριση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για να συμμετάσχουν στις επόμενες εκλογές.

Αύριο το απόγευμα τα μέλη του κόμματος ετοιμάζουν και την πρώτη τους διαδήλωση στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην εμπορική συμφωνία της ACTA, σύμφωνα με την οποία θεωρούν ότι οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμούν να "φιμώσουν" το ίντερνετ. Αύριο θα πραγματοποιηθούν παρόμοιες εκδηλώσεις από τα αντίστοιχα κόμματα των Πειρατών σε όλο τον κόσμο.

Οι Πειρατές κατά την παρουσίαση του κόμματος τους, έφεραν και ένα Γερμανό πειρατή, τον Τόμας Γκάουλ, ο οποίος είναι ο διεθνής συντονιστής του κόμματος των Πειρατών της Γερμανίας. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας των Ελλήνων Πειρατών, Ανέστης Σαμουρκασίδης δήλωσε ότι το νέο πολιτικό κόμμα των Πειρατών είναι ένα από τα 56 ιδρυμένα κόμματα Πειρατών σε όλο τον κόσμο και πρόκειται να γίνει το 22ο επισήμως αναγνωρισμένο από το κράτος του, Κόμμα Πειρατών. Το κόμματα Πειρατών έχουν εκλέξει έως τώρα 2 ευρωβουλευτές, 15 βουλευτές και 194 δημοτικούς συμβούλους σ΄ όλη την Ευρώπη.

Στην παρουσίαση του κόμματος, οι Πειρατές ρωτήθηκαν σχετικά με την στάση τους απέναντι στο Μνημόνιο. Η απάντηση που δόθηκε είναι ότι η κοινωνία πρέπει να ενημερώνεται για τις εξελίξεις και να διενεργούνται δημοψηφίσματα σε μακροχρόνιο διάστημα με στόχο να υπάρχει χρόνος για δημόσιες συζητήσεις και τοποθετήσεις. Η απάντηση αυτή βέβαια, δεν απάντησε το ερώτημα που τους τέθηκε και ήταν ασαφής. Ίσως δεν έχουν σχηματίσει ακόμα σταθερή ιδεολογία καθώς είναι ένα φρέσκο κόμμα.

Τα ίδια τα μέλη του κόμματος δηλώνουν πως πρόκειται για ένα ιδιόμορφο κόμμα, το οποίο δεν έχει ανάγκη από την ύπαρξη γραφείων καθώς υπάρχει το ίντερνετ. Ανέφεραν επίσης ότι δεν χρειάζονται κάποιο πρόεδρο με αρμοδιότητες, που θα υπογράφει τις οποιεσδήποτε συναλλαγές με τις τράπεζες. Το κόμμα δεν διαθέτει οικονομικούς πόρους, πάρα μόνο τις εισφορές των μελών του. Τέλος, δεν γίνεται κανείς δεκτός στο κόμμα εάν ανήκει σε κάποιο άλλο.

Ειπώθηκε χαρακτηριστικά ότι «Το κόμμα δεν τοποθετείται πάνω στον ξεπερασμένο άξονα αριστερά_ κέντρο_ δεξιά. Το Κόμμα των Πειρατών γεννήθηκε στον 21ο αιώνα για να αποτελέσει το νέο λειτουργικό σύστημα της κοινωνίας μας, εξασφαλίζοντας σε κάθε πρόσωπο τη δυνατότητα να εκφράζεται ελεύθερα, να συμμετέχει ψηφιακά, να ζει με αξιοπρέπεια και να αποφασίζει για το κοινό μας μέλλον»

Τέλος, στόχοι του κόμματος είναι η προστασία της ιδιωτικότητας και των ατομικών δικαιωμάτων χωρίς την κρατική παρέμβαση. Πρέπει να υπάρξει ελεύθερη χρήση των ψηφιακών αντιγράφων για ιδιωτική, μη-εμπορική χρήση. Τα μέλη των Πειρατών επιδιώκουν να αλλάξει η νομοθεσία και το κοπιράιτ να αφορά μόνον μόνον τις εμπορικές χρήσεις και όχι τις προσωπικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου