Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου υπό δρακόντεια μέτρα....





Στην Αθήνα δύναμη από 4.000 αστυνομικούς θα παρευρίσκεται στην παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που σημειώθηκαν σε όλη την Ελλάδα τον περασμένο Οκτώβριο.


Οι ανάπηροι πολέμου αποφάσισαν να μην παρελάσουν, ενώ όσοι βρεθούν κοντά στις εξέδρες των επισήμων θα πρέπει να έχουν διαπίστευση. Οι αστυνομικοί θα κάνουν προληπτικούς ελέγχους σε ομάδες  που θα εμφανιστούν κοντά στο χώρο των παρελάσεων με πανό. Στο Υπουργικό Συμβούλιο που έγινε την περασμένη εβδομάδα εν όψει της Επετείου, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι οι παρελάσεις θα γίνουν κανονικά, παρουσία όλων των μελών της κυβέρνησης. Στο Υπουργικό της Πέμπτης, η πρόθεση για σύσσωμη παρουσία της κυβέρνησης στις παρελάσεις επαναδιατυπώθηκε.


Την 25η Μαρτίου έχουμε και την στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα μπροστά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων αντέδρασε έντονα στην απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει ισχυρές δυνάμεις, ώστε να μην γίνουν επεισόδια. Συγκεκριμένα δήλωσε «Δεν είναι δυνατόν οι εθνικές επέτειοι να εορτάζονται με την επιβολή μέτρων αστυνομίας και μάλιστα καταστρατηγώντας κάθε έννοια ωραρίου, αδειών και ημερήσιων αναπαύσεων του αστυνομικού. 

Δεν είναι αυτή η αποστολή μας. Τα κοινωνικά προβλήματα και ο θυμός ενός ολόκληρου λαού, δεν αντιμετωπίζονται με την καταστολή. Δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι στα πρωτοφανή μέτρα 'τάξης και ασφάλειας' και για τον πρόσθετο λόγο ότι για κάθε τι αρνητικό, όπως έγινε πριν λίγες ημέρες στο ΟΑΚΑ, οι συνήθεις 'εισαγγελείς' θα σπεύσουν να κατηγορήσουν και πάλι την Ελληνική Αστυνομία.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου