Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Το Twitter πουλά τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών!





Το twitter είναι ένα δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης πολύ διαδεδομένο τα τελευταία χρόνια, και όπως φαίνεται κρατά αρχείο όλων των αναρτήσεων των χρηστών, τις οποίες σκοπεύει να πουλήσει σε βρετανική εταιρία.


Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, τα tweets μας δεν είναι τόσο προστατευμένα όσο ήταν κάποτε. Θα πουληθούν στην εταιρία Datasift, που με τη σειρά της τα επεξεργάζεται για να μπορέσει μέσων αυτών να προβάλλει στοχευμένες διαφημίσεις.


Η Datasift εξειδικεύεται στην ανάλυση και επεξεργασία των tweets, πουλώντας εν συνεχεία τις πληροφορίες και σε άλλες εταιρείες, προκειμένου να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο προβάλλουν τις διαφημίσεις τους. Επισημαίνεται, ότι τουλάχιστον 700 εταιρείες αναμένουν να εξερευνήσουν  την προσφορά της Datasift.




Μέχρι σήμερα οι διαφημιστικές μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στα tweets των τελευταίων 30 ημερών, κάτι το οποίο πολλοί χρήστες δεν το γνωρίζουν ακόμα και τώρα. Τώρα όμως, οι διαφημιστικές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα tweets που είναι δημοσιευμένα από τον Ιανουάριο του 2010.


Η αποκάλυψη αυτή έχει προκαλέσει σοκ σε δεκάδες χρήστες του συγκεκριμένου δικτύου κοινωνικής δικτύωσης. Οι χρήστες μπορούν βεβαίως να ανατρέξουν σε παλιότερες δημοσιεύσεις τους και να σβήσουν αυτές που δεν επιθυμούν να φαίνονται στο προφίλ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου