Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Η διαμάχη Yahoo και Facebook στα δικαστήρια....





Η διαμάχη Yahoo και Facebook οδηγείται στα δικαστήρια εξαιτίας του γεγονότος ότι η Yahoo ισχυρίζεται ότι το Facebook καταπατά τις πατέντες της γύρω από την διαφήμιση, τα κοινωνικά δίκτυα και την ιδιωτικότητα.


Αφορμή για τη διαμάχη είναι η επικείμενη είσοδος του Facebook στο Χρηματιστήριο που οδήγησε τη Yahoo να ζητήσει από την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης να αγοράσει άδεια για τις πατέντες της. Οι υπεύθυνοι διαχειριστές του Facebook από την πλευρά τους δήλωσαν απογοητευμένοι που “ένας μακροχρόνιος συνεργάτης τους όπως το Yahoo και μια εταιρεία που επωφελήθηκε από την άνοδο του site προσπαθεί τώρα να εκμεταλλευτεί την επιτυχία του με τέτοιο τρόπο”.


Το Facebook αντιμετωπίζει προβλήματα με τον αριθμό των πατεντών που έχει κατοχυρώσει καθώς στο τέλος του 2011 είχε κατοχυρώσει μόλις 56 πατέντες. Την ίδια στιγμή η Yahoo που ιδρύθηκε το 1996 έχει πάνω από 1.000 πατέντες που καλύπτουν μεγάλο κομμάτι της λειτουργίας της. 



Η Yahoo γνωρίζει καλά την κερδοφόρα όψη των μηνύσεων και των πατεντών. Το2004 είχε μηνύσει τη Google για μια άλλη πατέντα της, οδηγώντας την και αυτή με την σειρά στα δικαστήρια.Εκείνη τη χρονιά η Google ετοιμαζόταν να μπει στο Χρηματιστήριο. Η Yahoo κέρδισε αρκετά εκατομμύρια δολάρια από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που έκανε με την εταιρεία. Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται τώρα με το Facebook που ετοιμάζεται κι αυτό για την είσοδό του στο Χρηματιστήριο.


Η άνοδος του Facebook στον τομέα της διαφήμισης προκαλεί όπως φαίνεται μεγάλη δυσαρέσκεια τόσο στην Yahoo όσο και στην Google. Η λύση θα δοθεί στα δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου