Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Ξεκίνησε η δίκη του Άντερς Μπρέιβικ που δολοφόνησε 77 άτομα στη Νορβηγία!!!



Ξεκίνησε σήμερα στην αίθουσα 250 του Δικαστηρίου του Όσλο, η δίκη του 33χρονου  Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, που κατηγορείται για τρομοκρατία και για ανθρωποκτονίες από πρόθεση.

Οι αστυνομικοί με το που έφεραν τον τον Μπρέιβικ στην αίθουσα και του έβγαλαν τις χειροπέδες, εκείνος απηύθυνε ακροδεξιό χαιρετισμό στο ακροατήριο, το οποίο αποτελείται από τις οικογένειες των θυμάτων, επιζήσαντες και δημοσιογράφους. Ο 33χρονος κατηγορούμενος παρουσιάστηκε ότι είναι συγγραφέας στο δικαστήριο διορθώνοντας πως δεν είναι συγγραφέας.«Αυτό δεν είναι ακριβές, είμαι συγγραφέας», είπε και προσέθεσε πως άρχισε να γράφει στη φυλακή. Επίσης, υποστήριξε ότι το δικαστήριο δεν νομιμοποιείται να τον δικάσει. «Δεν αναγνωρίζω το νορβηγικό δικαστήριο», είπε χαρακτηριστικά.



Ο Μπράιβικ μεταφέρθηκε από τη φυλακή στο χώρο του δικαστηρίου στις 8 το πρωί. Η περιοχή γύρω από το δικαστήριο είναι αποκλεισμένη από την αστυνομία και όλοι όσοι θα εισέλθουν στην αίθουσα (δημοσιογράφοι, συνεργεία, επιζήσαντες και κοινό) θα περνούν από αυστηρό έλεγχο. Αστυνομικά σκυλιά έλεγξαν χθες Κυριακή του Πάσχα το κτίριο, το οποίο περιφρουρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Επίσης απαγορεύτηκαν οι πτήσεις μικρών αεροσκαφών πάνω από τη νορβηγική πρωτεύουσα.


Σήμερα οι εισαγγελείς θα διαβάσουν το κατηγορητήριο. Ο Μπράιβικ κατηγορείται για βομβιστικές επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών κτιρίων στο Όσλο που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι και για τις δολοφονίες 69 ανθρώπων σε κατασκήνωση του Εργατικού Κόμματος στο νησί Ουτόγια, κοντά στην πρωτεύουσα.

Αύριο Τρίτη, ο 33χρονος Μπράιβικ θα καταθέσει. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει δέκα εβδομάδες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου