Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Tο τελευταίο ταξίδι του Discovery...Tο ιστορικό διαστημικό λεωφορείο Discovery έκανε το τελευταίο του ταξίδι, όχι προς το διάστημα αλλά προς το Μουσείο, διασχίζοντας τον ουρανό της Ουάσινγκτον και περνώντας πάνω από σημεία - σταθμούς της πρωτεύουσας των ΗΠΑ.

Το Discovery, φυσικά, δεν πέταξε μόνο του, αλλά το «κουβάλησε» στην πλάτη του ένα Β-47 της ΝASA. Η απογείωση έγινε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο ακρωτήριο Κανάβεραλ και το Discovery κατέληξε στο νέο του χώρο όπου και θα φιλοξενείται, δηλαδή στο Εθνικό Μουσείο Αέρος και Διαστήματος.

Το παροπλισμένο πλέον Discovery είναι το παλιότερο από τα τρία διαστημικά λεωφορεία που μέχρι πρότινος είχε η NASA (το Challenger και το Columbia είχαν καταστραφεί το 1986 και το 2003 αντίστοιχα).

Η τελευταία του αποστολή που ήταν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2011. Η πρώτη του εκτόξευση είχε γίνει στις 30 Αυγούστου του 1984 και έκτοτε έχει πραγματοποιήσει συνολικά 39 αποστολές, μεταφέροντας 246 αστροναύτες, γεγονός που του εξασφαλίζει την πρωτιά όσον αφορά στις ημέρες επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων (352 ημέρες) και στην απόσταση που έχει διανύσει σε τροχιά η οποία φτάνει τα 241 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου