Κυριακή, 6 Μαΐου 2012

Πρωτιά ΝΔ, μάχη «σώμα με σώμα» ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, με καταμετρημένο το 12,4%
Ποσοστό 21,31% συγκεντρώνει η ΝΔ, με καταμετρημένο το 12,4% των εκλογικών τμημάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 14,94%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 14,78%, το ΚΚΕ με 8,32%, η Χρυσή Αυγή με 6,75% η Δημοκρατική Αριστερά με 5,85%, ο ΛΑΟΣ με 2,86%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,79% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,71%.


Η ΝΔ προηγείται σε 39 εκλογικές περιφέρειες και συγκεκριμένα σε Α' Πειραιώς, Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Άρτα, Γρεβενά, Δράμα, Δωδεκάνησα, Εβρο, Ζάκυνθο, Ηλεία, Ημαθία, Θεσπρωτία, Β' Θεσσαλονίκης, Ιωάννινα, Κάβαλα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Κιλκίς, Κοζάνη, Κορινθία, Λακωνία, Λάρισα, Λέσβος, Λευκάδα, Μαγνησία, Μεσσηνία, Ξάνθη, Πέλλα, Πιερία, Πρέβεζα, Σέρρες, Τρίκαλα, Φθιώτιδα, Φλώρινα, Φωκίδα, Χαλκιδική.


Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται σε εννέα εκλογικές περιφέρειες και συγκεκριμένα σε Α' Αθηνών, Β' Αθηνών, Β' Πειραιώς, Αττικής, Αχαϊα, Βοιωτία, Εύβοια, Α' Θεσσαλονίκης, και Κυκλάδες.


Το ΠΑΣΟΚ προηγείται σε έξι εκλογικές περιφέρειες και συγκεκριμένα σε Βοιωτία, Ηράκλειο, Λασίθι, Ρέθυμνο, Ροδόπη, Χανιά.


Το ΚΚΕ προηγείται στη Σάμο.
Σημειώνεται ότι ακόμη και αν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συμφωνήσουν σε συγκυβέρνηση, ως συνασπισμός κομμάτων δεν δικαιούνται του μπόνους των 50 εδρών βάσει του νόμου Παυλόπουλου. Οριακά είναι τα ποσοστά του ΛΑΟΣ, της ΔΗΣΥ και των Οικολόγων για την κοινοβουλευτική τους εκπροσώπηση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου