Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

Παρουσίαση των τραγουδιών της Eurovision 2012: 29. ΤουρκίαΗ επόμενη χώρα που παρουσιάζεται σήμερα είναι η Τουρκία, η οποία στέλνει τον τραγουδιστή Can Bonomo, ο οποίος θα ερμηνεύσει το τραγούδι "Love Me Back".

Η Τουρκία έκανε το ντεμπούτο της στο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον το 1975. Η φετινή είναι 34η συμμετοχή της χώρας στο διαγωνισμό. Η Τουρκία δεν θεωρούνταν ιδιαίτερα πετυχημένη χώρα στη Γιουροβίζιον τις δεκαετίες του 70, 80 και 90. Το 1987 μόλις μπήκε στη δεκάδα καταλαμβάνοντας την 9η θέση, ενώ η αμέσως καλύτερη της ήρθε το 1997 όταν η χώρα πήρε την 3η θέση και μπήκε για πρώτη φορά στη 5αδα. Το σκηνικό της Τουρκίας άλλαξε μόλις το 2003 όταν κέρδισε την Γιουροβίζιον. Ακολούθησαν 3 τέταρτες θέσεις (2004, 2007 και 2009), μία 7η το 2008 και μια 2η το 2010. Η χειρότερη θέση της Τουρκίας στη Γιουροβίζιον είναι η τελευταία, την οποία κατέλαβε το 1975, 1983 και 1987. Από το σύστημα καθιέρωσης των ημιτελικών το 2008, η Τουρκία μόνο πέρυσι δεν κατόρθωσε να προκριθεί. Φέτος, η χώρα εμφανίζεται στη 13η θέση του  δεύτερου ημιτελικού στις 22 Μαΐου. Η 13η θέση σύμφωνα με τα στατιστικά των ημιτελικών θεωρείται καλή για να εμφανιστεί μια χώρα. Από το σύστημα καθιέρωσης των 2 ημιτελικών το 2008 5 χώρες έχουν προκριθεί από αυτή τη θέση, ενώ άλλες 3 αποκλείστηκαν. Πριν από την Τουρκία εμφανίζεται το τραγούδι "ηχορύπανση" της Γεωργίας, ενώ αμέσως μετά η μελωδική μπαλάντα της Εσθονίας. Η Τουρκία φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα ευνοημένη από την σειρά εμφάνισης φέτος.

Οι πέντε πρώτες χώρες που έχει ψηφίσει η Τουρκία στη Γιουροβίζιον σύμφωνα με τα στατιστικά είναι:


ΧώραΒαθμοί
1 Ηνωμένο Βασίλειο126
2 Βοσνία & Ερζεγοβίνη119
=Ιρλανδία119
3 Ισπανία118
4Γερμανία86
5 Γιουγκοσλαβία80Οι πέντε πρώτες  χώρες που έχουν ψηφίσει την Τουρκία στη Γιουροβίζιον σύμφωνα με τα στατιστικά είναι:ΧώραΒαθμοί
1 Γερμανία162
2 Γαλλία146
3 Ολλανδία124
4= Ελβετία101
4= Βέλγιο101


Τα παραπάνω ακριβώς παραπάνω στατιστικά αφορούν τις φορές που η Τουρκία εμφανιζόταν στον τελικό και όχι όταν ήταν αποκλεισμένη (2011).
Ο Can Bonomo είναι Τούρκος τραγουδιστής, εβραϊκής καταγωγής, ο οποίος γεννήθηκε στις 16 Μαΐου του 1987 στη Σμύρνη της Τουρκίας. Άρχισε να ασχολείται με την μουσική σε ηλικία 8 χρονών, παίζοντας κιθάρα και ακολούθησε τις μουσικές σπουδές του σε διάφορα μουσικά σχολεία της Τουρκίας. Σε ηλικία 17 χρονών μετακόμισε στη Κωνσταντινούπολη όπου άρχισε πλέον να ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι, και σπούδασε παράλληλα τηλεόραση και κινηματογράφο. Ο τραγουδιστής είναι παράλληλα και παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκπομπών, Πέρυσι, κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο "Meczup". Η Τουρκία φέτος έκανε απευθείας ανάθεση στο τραγουδιστή, για την εκπροσώπησε της στη Γιουροβίζιον. Πως θα τα πάει άραγε η χώρα φέτος?

Τα στοιχήματα πάνε σχετικά καλά για την Τουρκία φέτος. Στον ημιτελικό, η χώρα πλασάρεται στη 5η θέση για πρόκριση, ενώ στον τελικό βρίσκεται στη 16η θέση για να κερδίσει τη Γιουροβίζιον.

Ακολουθεί η φετινή συμμετοχή της Τουρκίας:


Ακολουθούν και οι στίχοι του τραγουδιού:


Oh, hey hey, baby love me back today
Never ever sink my ship and sail away
Oh, ah oh, baby don’t shut me down
Give me all the love I need and I’ll be gone

I’m a lonely sailor, drinking the night away
My ship is made from hope, she’s searching for your bay
But you don’t care

Hop on to my ship, baby I’ll make you fly
You love me and you know that baby, don’t you lie
Love me like I love you and say
Na naninaninanina

Oh, oh oh, we need a bit of rock ‘n’ roll
Baby don’t you crush my soul and make me fall
Oh, hey hey, baby love me back today
Never ever sink my ship and sail away

Hop on to my ship, baby I’ll make you fly
You love me and you know that baby, don’t you lie
Like me like I like you and say
Na naninaninanina, na nananinaninananana na na

Pirates, high seas, cautions, cannons and potions
A sailor’s passion can always conquer the oceans
Sing with me my children

Hop on to my ship, baby I’ll make you fly
You love me and you know that baby, don’t you lie
Like me like I like you and say: na naninaninanina
Na nananinaninananana na nana

Na nanananananananana
Na nanananananana
Na nanananananananana
Na nana

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου