Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Παρουσίαση των τραγουδιών της Eurovision 2012: 28. Δανία




Η επόμενη χώρα που παρουσιάζεται σήμερα είναι η Δανία, η οποία στέλνει την τραγουδίστρια Soluna Samay, η οποία θα ερμηνεύσει το τραγούδι "Should've Known Better".

Η Δανία έκανε το ντεμπούτο της στο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον το 1957. Η φετινή είναι 41η συμμετοχή της χώρας στο διαγωνισμό. Η Δανία από το 1967 έως το 1977 δεν συμμετείχε στη Γιουροβίζιον, και το 1994. 1996 και 1998 ήταν αποκλεισμένη λόγω χαμηλών θέσεων από τις προηγούμενες χρονιές που συμμετείχε. Η Δανία τα δύο τελευταία χρόνια κατόρθωσε και μπήκε στην 5αδα, με μια 4η και 5η θέση. Από το σύστημα καθιέρωσης των ημιτελικών το 2008, η Δανία προκρίνεται κάθε χρόνο στον τελικό. Θα μπορέσει άραγε να συνεχίσει και φέτος την παράδοση της πρόκρισης? Η Δανία έχει κερδίσει 2 φορές την Γιουροβίζιον (1963 και 2000). Η χειρότερη θέση της χώρας στο διαγωνισμό είναι η τελευταία, την οποία κατέλαβε το 2002. Η Δανία φέτος εμφανίζεται στην 13η θέση του πρώτου ημιτελικού στις 22 Μαΐου. Η 13η θέση σύμφωνα με τα στατιστικά των ημιτελικών θεωρείται καλή για να εμφανιστεί μια χώρα. Από το σύστημα καθιέρωσης των 2 ημιτελικών το 2008 5 χώρες έχουν προκριθεί από αυτή τη θέση, ενώ άλλες 3 αποκλείστηκαν. Πριν από την Δανία εμφανίζεται η Κύπρος, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί το τρίτο μεγάλο φαβορί της φετινής Γιουροβίζιον η Ρωσία. Λίγο δύσκολη η θέση της Δανίας φέτος, αλλά λογικά δεν θα έχει πρόβλημα πρόκρισης.

Οι πέντε πρώτες χώρες που έχει ψηφίσει η Δανία στη Γιουροβίζιον σύμφωνα με τα στατιστικά είναι:

ΧώραΒαθμοί
1 Σουηδία220
2 Γερμανία149
3 Ιρλανδία128
3 Ηνωμένο Βασίλειο128
5 Νορβηγία103

Οι πέντε πρώτες  χώρες που έχουν ψηφίσει την Δανία στη Γιουροβίζιον σύμφωνα με τα στατιστικά είναι:



ΧώραΒαθμοί
1 Νορβηγία171
2 Ισλανδία154
3Σουηδία154
4 Ιρλανδία113
5 Ηνωμένο Βασίλειο99

Τα παραπάνω ακριβώς παραπάνω στατιστικά αφορούν τις φορές που η Δανία εμφανιζόταν στον τελικό και όχι όταν ήταν αποκλεισμένη (ημιτελικός 2004 και 2007).




Η Soluna Samay γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου του 1990 στη Γουατεμάλα. Ο πατέρας της τραγουδίστριας είναι μουσικός, και η ίδια άρχισε να ασχολείται με την μουσική σε ηλικία μόλις 5 ετών. Βοηθούσε αρχικά τον πατέρα της στα ντραμς και αργότερα άρχισε να κάνει μαθήματα φωνητικής και να τραγουδά. Έχει κυκλοφορήσει 7 άλμπουμ με τον πατέρα της, ενώ το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ κυκλοφόρησε πέρυσι με τίτλο "Sing Out Loud".

Τα στοιχήματα πάνε εξαιρετικά καλά για την Δανία φέτος. Στον ημιτελικό είναι στη πρώτη θέση για πρόκριση, ενώ στον τελικό στην 6η θέση για να κερδίσει. Πολύ καλά τα μαντάτα για την Δανία φέτος.

UPDATE: Όπως είναι γνωστό τα στατιστικά μεταβάλλονται μέρα με την μέρα. Η Δανία αρχικά βρισκόταν στην 4η θέση για νίκη, και τώρα είναι στην 6η. Σημαντική άνοδο παρουσιάζει η Ρουμανία, που από την 12η θέση για νίκη, έχει ανέβει στην 9η. Η Ελλάδα παραμένει σταθερά στην 13η θέση, ενώ στον ημιτελικό βρίσκεται πλέον στην 4η θέση για πρόκριση από την 5η που ήταν πριν λίγες μέρες. Η Ρωσία πέφτει στα στοιχήματα. Από την πρώτη θέση πρόκρισης στον ημιτελικό, βρίσκεται τώρα στην 5η, ενώ στον τελικό από τη 2η θέση για νίκη, βρίσκεται στην 3η.

Ακολουθεί η φετινή συμμετοχή της Δανίας στη Γιουροβίζιον:


Ακολουθούν και οι στίχοι του τραγουδιού:

Performer: Soluna Samay
Song title: Should've Known Better
Song writer(s): Chief 1, Remee & Isam B
Song composer(s): Chief 1 & Remee


Chorus 
Should’ve known better now I miss u 
like Sahara misses rain 
Changing like the weather maybe it´s true
Maybe you´re not gonna change


Vers1 
I feel like u have two homes
 
yet I feel u are homeless 
Where we live I feel like a stranger
when u home I feel even stranger


Bridge 
I live in no man's land with no way home

like u don’t understand
Cuz you so here, (yet) you so there, 
not really anywhere , she said


Chorus 


Vers2
Feels like I’m always 
living out of my suitcase 
What about all the years in between 
just trying to find my place


Bridge 


Shouting inshallah 


C part
We could’ve written words on a mountain high
Reminding ourselves to keep climbing, right
Sometimes we, have to lose 
A part of us to find the truth
Nothing more beautiful than the way
U use to breathe me to ya lungs and soul
Sometimes we have to say - I’m sorry I can’t stay


Chorus


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου