Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Οι λαθρομετανάστες άπλωσαν μπουγάδα στον ΟΣΕ Αλεξανδρούπολης!!





Το θέμα της λαθρομετανάστευσης αποτελεί τον τελευταίο καιρό το μονοπώλιο της προεκλογικής αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων. Το φαινόμενο της λαθραίας μετανάστευσης συνεχίζει όμως ακάθεκτο, με την ολοένα και αυξανόμενη εισροή αλλοδαπών στη χώρα μας.


Στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αλεξανδρούπολης εκατοντάδες λαθρομετανάστες, οι οποίοι παίρνουν προσωρινή άδεια παραμονής στη χώρα μας κατασκηνώνουν εκεί περιμένοντας να συγκεντρώσουν χρήματα και να επιβιβαστούν σε κάποιο τρένο με προορισμό την Αθήνα. Όσο όμως περιμένουν για το πολυπόθητο τους ταξίδι στην Αθήνα, πλένουν τα ρούχα τους και τα απλώνουν στα κάγκελα του σταθμού, δημιουργώντας μία αποκρουστική εικόνα για την πόλη. Οι αλλοδαποί έχουν καταλάβει τον χώρο του ΟΣΕ, όπου κοιμούνται σε παγκάκια και δεν φαίνεται να ενοχλούνται από τα βλέμματα των περαστικών.


Το 2011  πάνω από 35.000 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν στην περιοχή του Έβρου. Στους συνοριακούς σταθμούς Φερρών, Τυχερού, Σουφλίου, Χειμωνίου, Διδυμότειχου και Μεταξάδων, που υπάγονται στην Αλεξανδρούπολη γίνονται καθημερινά πάνω από 50 συλλήψεις. Το ίδιο περίπου συμβαίνει και στους ανάλογους σταθμούς της Ορεστιάδας. Συνολικά δηλαδή περισσότεροι από 500 μετανάστες με προσωρινή άδεια παραμονής μετακινούνται προς την πρωτεύουσα κάθε εβδομάδα. 


Στην Αθήνα, παρά τα νέα αυστηρά μέτρα της Πολιτείας, καθημερινά φτάνουν δεκάδες μετανάστεςμε άδεια παραμονής 30 ημερών. Τα ίχνη τους έπειτα χάνονται και οι αρχές δεν θα έχουν τα προσωπικά τους στοιχεία ώστε να τους αναζητήσουν. Το πρόβλημα διογκώνεται, παρά επιλύεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου