Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των τελευταίων ετών στις χώρες της Ευρωζώνης!Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, ο αριθμός των ατόμων χωρίς εργασία στην Ευρωζώνη σκαρφάλωσε τον Απρίλιο σε νέο ιστορικό υψηλό ποσοστό.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat συνολικά 17,4 εκατομμύρια άτομα ήταν χωρίς εργασία τον Απρίλιο στην Ευρωζώνη, μια αύξηση 110.000 ατόμων από τον προηγούμενο μήνα. Σε ετήσια βάση καταγράφεται αύξηση κατά 1,8 εκατ. άτομα.Είναι το μεγαλύτερο μέγεθος από την έναρξη καταγραφής συγκρίσιμων στοιχείων τον Ιανουάριο του 1995. Ο δείκτης ανεργίας για την Ευρωζώνη παρέμεινε σταθερός στο 11% τον Απρίλιο επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα στοιχεία του Μαρτίου αναθεωρήθηκαν από 10,9% αρχικά στο 11%.

Σε ότι αφορά τις χώρες Ευρωζώνης, ο δείκτης ανεργίας υποχώρησε στη Γερμανία στο 5,4% τον Απρίλιο από 5,5% το Μάρτιο, ενώ αυξήθηκε στην Ισπανία φτάνοντας το 24,3% από 24,1%. Στην Πορτογαλία ο δείκτης "σκαρφάλωσε" στο 15,2% από 15,1%. Για την Ελλάδα τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας έδειξαν άνοδο της ανεργίας στο 21,7% το Φεβρουάριο από 21,3% τον Ιανουάριο. Για την Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 10,3% τον Απρίλιο από 10,2% ένα μήνα νωρίτερα.


2 σχόλια:

  1. Κατά τ' άλλα τους Ευρωπαίους τους απασχολεί μόνο η τήρηση του συμφώνου δημοσιονομικής σταθερότητας... τα υπόλοιπα είναι απλώς αριθμοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μόνο η χώρα μας τους ενοχλεί απ'ότι κατάλαβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή