Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Παρουσίαση των τραγουδιών της Eurovision 2012: 34. ΣλοβακίαΗ επόμενη χώρα που παρουσιάζεται σήμερα είναι η Σλοβακία, η οποία στέλνει τον ροκ τραγουδιστή Max Jason Mai, ο οποίος θα ερμηνεύσει το τραγούδι "Don't Close Your Eyes".

Η Σλοβακία έκανε το ντεμπούτο της στο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον το 1994. Η φετινή είναι η 7η συμμετοχή της χώρας στο διαγωνισμό. Η Σλοβακία απείχε από τους διαγωνισμούς του 1995 και 1997 λόγω αποκλεισμού από χαμηλή κατάταξη την προηγούμενη χρονιά. Έπειτα, από το 1999 έως το 2008, η Σλοβακία αποσύρεται τελείως από τη Γιουροβίζιον. Το 2009 επιστρέφει στο διαγωνισμό και έκτοτε συμμετέχει κάθε χρόνο. Η καλύτερη θέση της Σλοβακίας στη Γιουροβίζιον είναι η 18η, την οποία κατέλαβε το 1996, ενώ η χειρότερη θέση της χώρας είναι η 18η στον ημιτελικό του 2009. Από το σύστημα καθιέρωσης των 2 ημιτελικών το 2008, η Σλοβακία δεν κατόρθωσε ποτέ να προκριθεί στο τελικό. Θα μπορέσει άραγε η Σλοβακία φέτος να προκριθεί? Η Σλοβακία φέτος εμφανίζεται στη 15η θέση του δεύτερου ημιτελικού στις 24 Μαΐου. Η 15η θέση σύμφωνα με τα στατιστικά των ημιτελικών δεν θεωρείται ούτε καλή ούτε κακή για να εμφανιστεί μια χώρα στον ημιτελικό καθώς τα μισά τραγούδια ακριβώς έχουν προκριθεί από αυτή τη θέση, και τα υπόλοιπα μισά έχουν αποκλειστεί. Συγκεκριμένα προκρίθηκαν τα τραγούδια από τους ημιτελικούς του 2009 και 2011, ενώ αποκλείστηκαν τα τραγούδια από τους ημιτελικούς του 2008 και 2010. Πριν από την Σλοβακία εμφανίζεται η δυναμική μπαλάντα της Εσθονίας, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί η dance συμμετοχή της Νορβηγίας. Το τραγούδι σίγουρα ξεχωρίζει γιατί είναι το μοναδικό ροκ στη Γιουροβίζιον φέτος. Αλλά, και τα τραγούδια της Εσθονίας και Νορβηγίας είναι εξίσου δυνατά. Η εμφάνιση θα τα κρίνει όλα.

Οι πέντε πρώτες χώρες που έχει ψηφίσει η Σλοβακία στη Γιουροβίζιον σύμφωνα με τα στατιστικά είναι:.


ΧώραΒαθμοί
1 Μάλτα34
2 Κροατία27
3 Ιρλανδία25
4 Εσθονία20
5 Ελλάδα18Οι πέντε πρώτες  χώρες που έχουν ψηφίσει την Σλοβακία στη Γιουροβίζιον σύμφωνα με τα στατιστικά είναι:


ΧώραΒαθμοί
1 Μάλτα20
2 Ουκρανία12
3 Ελλάδα7
4 Πολωνία5
5 Ισπανία2

Τα παραπάνω ακριβώς στατιστικά αφορούν τις φορές που η Σλοβακία εμφανιζόταν στον τελικό και όχι όταν ήταν αποκλεισμένη.
Ο Max Jason Mai, του οποίου το κανονικό όνομα είναι Miroslav Šmajda, γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου του 1988 στη πόλη Košice της Σλοβακίας. Ο τραγουδιστής έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στο ριάλιτι Pop Idol (Česko Slovenská Superstar), όπου κατέλαβε την 2η θέση. Ο τραγουδιστής δεν έχει κυκλοφορήσει κάποιο άλμπουμ, ενώ το μεγάλο ξεκίνημα στη καριέρα του είναι η εκπροσώπηση της χώρας του στη Γιουροβίζιον.

Τα στοιχήματα δεν είναι ιδιαίτερα καλά για την Σλοβακία φέτος. Την τοποθετούν στην 11η θέση του 2ου ημιτελικού για πρόκριση (για μία θέση δεν προκρίνεται), ενώ στον τελικό η χώρα βρίσκεται στην 27η θέση για να κερδίσει τη Γιουροβίζιον.

Ακολουθεί η φετινή συμμετοχή της Σλοβακίας στη Γιουροβίζιον:Ακολουθούν και οι στίχοι του τραγουδιού:


DON'T CLOSE YOUR EYES

God save me ...

Hey, where is the way
to heaven’s hell
That’s what I ask
When I feel broken…

Look around what‘s happening abounds
And listen to the frequency of a sound
Of the beat, of a heartbeat, of your death beat

Don’t close your eyes
And pray all the night
Try to call all angels
To save our lives

How do you feel now?
After all fails in love
Embraced by devil’s arms

Look around what‘s happening abounds
And listen to the frequency of a sound
Of the beat, of a heartbeat, of your death beat

Don’t close your eyes
And pray all the night
Try to call all angels
To save our lives

Let me get out of here
Let me get out of here
Let me get out of here
Let me get out of here

Save me ...

Don’t close your eyes (Stay awake)
And pray all the night (Say your prayer now)
Try to call all angels (Angels above)
To save our lives (Save our lives)

Don’t close your eyes (Don’t close your eyes)
To save our lives Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου