Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Eurovision 2012: Tέταρτη ημέρα προβών



Οι πρόβες συνεχίστηκαν κανονικά και σήμερα στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν με τις υπόλοιπες 10 χώρες του δεύτερου ημιτελικού να κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση επί σκηνής Γιουροβίζιον. Οι χώρες που έκαναν πρόβα σήμερα ήταν η Σλοβενία, Κροατία, Σουηδία, Γεωργία, Τουρκία, Εσθονία, Σλοβακία, Νορβηγία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Λιθουανία. Ακολουθεί παρουσίαση των προβών και μικρός σχολιασμός τους.

1. ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Πολύ ωραίο τραγούδι έχει και φέτος η Σλοβενία με την πιο νεαρή τραγουδίστρια της φετινής Γιουροβίζιον (16 ετών). Παρόλη τη νεανική της ηλικία, η μικρή τραγουδίστρια έχει απλά φωνάρα. Το τραγούδι είναι μαγευτικό. Το ντύσιμο λίγο με χαλάει όπως και των φωνητικών της. Μακάρι να βάλουν ένα απλό φορεματάκι.
ΒΑΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10





2. ΚΡΟΑΤΙΑ



Τα Βαλκάνια έχουν απ'ότι φαίνεται τέλεια τραγούδια φέτος. Η Κροατία δεν αποτελεί εξαίρεση. Η τραγουδίστρια είναι εξαιρετική ερμηνεύτρια ενλω η σκηνική της παρουσία ήταν άψογη. Από τις καλύτερες φετινές χορογραφίες.
ΒΑΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10











3. ΣΟΥΗΔΙΑ

Το μεγάλο φαβορί το φετινό είναι η Σουηδία. Η εμφάνιση της τραγουδίστριας δεν διέφερε και πολύ από αυτή του εθνικού τελικού της. Πολύ ντόρος έχει γίνει με την Σουηδία φέτος. Φωνητικά δεν με εντυπωσίασε η Λορίν. Η σκηνική της παρουσία ήταν αρκετά καλή. Η Σουηδία ίσως είχε τον καλύτερο φωτισμό και γραφικά απ'όλες τις πρόβες μέχρι στιγμής.
ΒΑΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10




4. ΓΕΩΡΓΙΑ



Το απόλυτο σκουπίδι της φετινής Γιουροβίζιον. Είναι καιρός της χώρας να αποκλειστεί για πρώτη φορά. Ο τραγουδιστής δεν το χει ούτε σκηνικά ούτε φωνητικά. Τα λόγια περιττά. Και μόνο από τον τίτλο του τραγουδιού "I'm a joker, I'm a smoker" καταλαβαίνει κανείς περί τίνος πρόκειται.
ΒΑΜΟΛΟΓΙΑ: 1/10




5. ΤΟΥΡΚΙΑ



Πολλή καλή η φετινή συμμετοχή της Τουρκίας σε σχέση με την περσινή. Ο τραγουδιστής έχει πολλή καλή φωνή και απίστευτη σκηνική παρουσία. Η θεατρικότητα του επί σκηνής καθηλώνει. Μπράβο στην Τουρκία. Το φόντο με τις καρδιές πίσω κάνει ακόμα πιο ωραίο το στήσιμο του τραγουδιού.
ΒΑΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10



6. ΕΣΘΟΝΙΑ



Υπέροχη μπαλάντα στέλνει και η Εσθονία φέτος. Εξαιρετική ερμηνεία από τον εσθονό τραγουδιστή. Το τραγούδι θα ήταν ακόμα καλύτερο αν το ερμήνευε στα αγγλικά. Παρόλα αυτά, έχουμε ένα υπέροχο τραγούδι που σίγουρα θα συγκινήσει.
ΒΑΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10




7. ΣΛΟΒΑΚΙΑ



Το μοναδικό metal τραγούδι της φετινής Γιουροβίζιον προέρχεται από την Σλοβακία. Η σκηνική παρουσία είναι ότι πρέπει για ένα τέτοιο τραγούδι. Φωνητικά ο σλοβάκος ήταν πολύ καλός.Παρόλο που δεν είμαι φαν του είδους αυτής της μουσικής θα το ψηφίσω σύμφωνα με αυτό που είδα
ΒΑΜΟΛΟΓΙΑ: 7/10





8. ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Η Νορβηγία έχει το απόλυτο χορευτικό και ξεσηκωτικό τραγούδι φέτος. Ο ιρανός τραγουδιστής που εκπροσωπεί την Νορβηγία μας έπεισε σκηνικά απόλυτα ότι μπορεί να τα καταφέρει και να παίξει υψηλά στη φετινή Γιουροβίζιον. Θα δούμε.
ΒΑΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10




9. ΒΟΣΝΙΑ & ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ



Η Βοσνία στέλνει και αυτή φέτος μια μπαλάντα - αριστούργημα, που η ερμηνεία της τραγουδίστριας σίγουρα θα συγκινήσει. Πολύ ατμοσφαιρικό το τραγούδι!!!Μακάρι να την δούμε και φέτος τελικό τη Βοσνία.
ΒΑΜΟΛΟΓΙΑ: 10/10







10. ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Το τραγούδι στην αρχή φαίνεται συμπαθητικό, αλλά μετά γίνεται τραγικό λόγω σκηνικής παρουσίας. Ο τραγουδιστής φορά μαντήλι με στρας επίσ κηνής για να μας δείξει ότι "Love is Blind". Για εμένα όμως είναι σαν να κοροϊδεύει τους τυφλούς. Εκτός, και αν του αρέσει να παίζει τυφλόμυγα στον ελεύθερο χρόνο του. Φαίνεται του έμεινε κατάλοιπο από την παιδική του ηλικία. Η κολουτούμπα που κάνει σε κάποια στιγμή είναι άκυρη, που το καταστρέφει ακόμα πιο πολύ το τραγούδι. Φαίνεται πως η Λιθουανία θα βλέπει τελικό μόνο τις μονές χρονιές ( μετά από την καθιέρωση των 2 ημιτελικών πέρασε μόνο το 2009 και 2011)
ΒΑΜΟΛΟΓΙΑ: 3/10



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου