Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Eurovision 2012: Πρώτη ημέρα προβών



Ο 57ος διαγωνισμός τραγουδιού της Γιουροβίζιον είναι προ των πυλών. Σήμερα ξεκίνησαν επίσημα οι πρόβες των χωρών που συμμετέχουν στους ημιτελικούς της φετινής Γιουροβίζιον. Η σημερινή μέρα περιελάμβανε τις πρόβες από τις 9 πρώτες χώρες που εμφανίζονται στον 1ο ημιτελικό στις 22 Μαϊού ( Μαυροβούνιο. Ισλανδία, Ελλάδα, Λετονία, Αλβανία, Ρουμανία, Ελβετία, Βέλγιο, Φινλανδία). Παρακάτω παρατίθενται οι πρόβες με μερικό σχολιασμό. Αμέσως μετά τις πρόβες ακολούθησαν και οι πρώτες συνεντεύξεις Τύπου των χωρών. Ας δούμε λοιπόν τι φύλαγε η σημερινή μέρα.

1. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ


Το Μαυροβούνιο ανοίγει την φετινή αυλαία της φετινής Γιουροβίζιον. Το τραγούδι δεν λέει και πολλά πράγματα, γεγονός που το επιβεβαιώνουν και τα στοιχήματα. Ο ψεύτικος γάιδαρος επί σκηνής είναι το απόλυτο κιτς της φετινής Γιουροβίζιον.
Βαθμολογία: 1/10




2. ΙΣΛΑΝΔΙΑ


Η Ισλανδία είχε την καλύτερη πρόβα σήμερα. Το τραγούδι είναι ατμοσφαιρικό, ερμηνευμένο από δύο υπέροχους τραγουδιστές. Το σκηνικό εντυπωσιακό. Ο Jonsi είχε εκπροσωπήσει την Ισλανδία και το 2004 με μια υπέροχη και πάλι μπαλάντα που αδικήθηκε. Πολλή καλή δουλειά η Ισλανδία έκανε φέτος. Το τραγούδι θα φτάσει ψηλά.
Βαθμολογία: 10/10




3. ΕΛΛΑΔΑ

Παρά τα αρνητικά σχόλια από πολλούς σήμερα, η Ελλάδα είχε άψογη παρουσία. Η χορογραφία φαίνεται να είναι πολλή προσεγμένη. Η Ελευθερία Ελευθερίου φωνητικά άρτια. Μην ξεχνάμε ότι η πρώτη πρόβα της Ελλάδας πάντα υστερεί, ενώ από τη δεύτερη και μετά έρχονται οι ευχάριστες εκπλήξεις. Το σκηνικό πίσω ελπίζω να αλλάξει.
Βαθμολογία: 9/10



4. ΛΕΤΟΝΙΑ



Το τραγούδι της Λετονίας είναι απλά συμπαθητικό φέτος. Η τραγουδίστρια δεν το υποστήριξε και πολύ καλά ενώ σε κάποια σημεία γινόταν κουραστικό. Λίγο δύσκολη η πρόκριση και φέτος για την Λετονία
Βαθμολογία: 5/10




5. ΑΛΒΑΝΙΑ

Ποιο κιτς εμφάνιση δε θα μπορούσε να υπάρξει, αλλά η Αλβανία μας το έχει συνηθίσει με όλες τις σχεδόν τις συμμετοχές. Το μαλλί της τραγουδίστριας μας μεταφέρει δεκαετίες πριν, ενώ το παπούτσι απλά απαράδεκτο. Ούτε οι αρχαίοι τραγωδοί δεν φορούσαν κάτι τέτοιο. Πολύ κρίμα για την Αλβανία γιατί έχει υπέροχη φωνή η τραγουδίστρια. Το τραγούδι απλά βαρετό. Ας ελπίσουμε να την σουλουπώσουν στην επόμενη πρόβα. Η βαθμολογία μου μόνο και μόνο για την φωνή της.
Βαθμολογία: 3/10




6. ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Δυνατή η συμμετοχή της Ρουμανίας φέτος. Το τραγούδι θα είναι σίγουρα ανάμεσα στα φετινά καλοκαιρινά χιτάκια. Προσωπικά το τραγούδι μου είναι αδιάφορο και κουραστικό, αλλά ακούγεται. Σκηνικά ήταν απλά καλό χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.
Βαθμολογία: 5/10




7. ΕΛΒΕΤΙΑ

Η Ελβετία φέτος ίσως να έχει το πιο σύγχρονο άκουσμα και ρυθμό από όλα τα τραγούδια. Θυμίζει έντονα μουσική των ΗΠΑ το ροκ τραγουδάκι. Είναι απλά εξαιρετικό. Τα δύο αδέρφια έχουν απίστευτη χημεία, ενώ φωνητικά είναι τέλειοι. Ελπίζω να περάσουν στον τελικό. Το ντύσιμο τους είναι εξαίσιο. Ο πράσινος φωτισμός το κάνει πιο μαγευτικό και ελπιδοφόρο για πρόκριση. Από τα αγαπημένα μου τραγούδια η Ελβετία φέτος και το 12αρι μου στον 10 ημιτελικό.
Βαθμολογία: 10/10




8. ΒΕΛΓΙΟ

Η μικρή Iris έχει πολύ καλή φωνή, αλλά που πας κοριτσάκι μου με αυτή τη βαρετή μπαλάντα. Το σκηνικό του Βελγίου πολύ φτωχό.Δεν θα κάνει και πολλά φέτος.
Βαθμολογία: 4/10



9. ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ


Το τραγούδι της Φινλανδίας είναι αρκετά συμπαθητικό φέτος, Η τραγουδίστρια θα το ερμηνεύσει στα σουηδικά. Φωνητικά ήταν καλή η τραγουδίστρια, αλλά το φορεματάκι της χρειάζεται μια μικρή αλλαγή νομίζω. Θα δούμε στη δεύτερη πρόβα πως θα εμφανιστεί.
Βαθμολογία: 7/10


PHOTOS by Eurovision.tv
VIDEOS: Eurovision.tv, Youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου