Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Eurovision 2012: Δεύτερη ημέρα προβών



Οι πρόβες συνεχίστηκαν και σήμερα για την φετινή Γιουροβίζιον με τις υπόλοιπες 9 χώρες του πρώτου ημιτελικού (Ισραήλ, Άγιος Μαρίνος, Κύπρος, Δανία, Ρωσία, Ουγγαρία, Αυστρία, Μολδαβία και Ιρλανδία). Θα ακολουθήσει μικρός σχολιασμός και τα βίντεο των προβών.


1. ΙΣΡΑΗΛ


Το Ισραήλ ξεκίνησε πρώτο σήμερα τις πρόβες. Σκηνικά είναι κάτι το διαφορετικό απ'ότι έχουμε συνηθίσει από παλιότερες σκηνικές εμφανίσεις της χώρας. Το τραγούδι είναι βέβαια λίγο παλιομοδίτικο. Φωνητικά το γκρουπ ήταν ΟΚ. Πολύ ωραία είναι τα γραφικά του ισραήλ φέτος, με κάτι ρολόγια για φόντο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10


2. ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Ο Άγιος Μαρίνος φαίνεται ότι έκανε τα αδύνατα δυνατά για να αποκλειστεί φέτος. Το τραγούδι είναι αδιάφορο μέχρι κουραστικό, ερμηνευμένο από μια συμπαθητική τραγουδίστρια. Η ερμηνεύτρια το έχασε λίγο το τραγούδι φωνητικά, ενώ σκηνικά δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 2/10


3. ΚΥΠΡΟΣ
Η Ήβη Αδάμου έκανε την πρώτη της πρόβα σήμερα στο Μπακού. Η τραγουδίστρια ήταν αρκετά καλή, αλλά φωνητικά την περίμενα καλύτερη. Το σκηνικό με τα βιβλία που ανεβαίνει πάνω τους είναι αρκετά πρωτότυπο. Κινησιολογικά ήταν αρκετά καλή, αν και η Ελευθερία Ελευθερίου ήταν πολλή καλύτερη. Η Κύπρος λογικά θα προκριθεί φέτος και το εύχομαι ολόψυχα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10


4. ΔΑΝΙΑ

Η Δανία φέτος ξεκίνησε σαν ένα μεγάλο φαβορί, που σιγά σιγά άρχισε να πέφτει στα στοιχήματα. Και απόλυτα λογικό μου φαίνεται. Το τραγούδι είναι αρκετά καλό αλλά το ενδυματολογικό στύλ της τραγουδίστριας είναι απλά τραγικό. Πρέπει να κάνει γενική αλλαγή. Και το καπέλο της καθόλου γοητευτικό. Φωνητικά ήταν πολλή καλή η τραγουδίστρια.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 5/10

5. ΡΩΣΙΑ
Η Ρωσία είναι το τρίτο μεγάλο φαβορί για νίκη φέτος. Το τραγούδι πιστεύω ότι είναι απαράδεκτο, όσο συμπαθητικές και αν είναι οι γιαγιές. Θεωρώ ότι είναι το απόλυτο κιτς στη φετινή Γιουροβίζιον. Οι γιαγιάδες παρόλα αυτά ήταν καλές φωνητικά. Ο φούρνος επί σκηνής είναι επίσης κιτς. Η βαθμολογία μου μόνο και μόνο επειδή είναι συμπαθητικές οι γιαγιές

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 3/10


6. ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Το τραγούδι της Ουγγαρίας είναι ιδιαίτερα συμπαθητικό. Το συγκρότημα έχει δυνατή σκηνική παρουσία, ενώ φωνητικά είναι σωστά τοποθετημένο. Πιστεύω θα προκριθεί. Τα γραφικά με τις καρδιές πίσω το κάνουν ακόμα πιο ωραίο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9/10





7. ΑΥΣΤΡΙΑ
Το τραγούδι της Αυστρίας είναι ιδιαίτερο φέτος, και κανείς δε μπορεί να ξέρει αν θα προκριθεί γιατί έχει προκαλέσει ανάμεικτες αντιδράσεις. Το τραγούδι είναι ένα χιπ χοπ (με τίτλο κούνα τον κώλο σου). Σαν χιπ χοπ είναι πολύ καλό τραγούδι. Οι χορεύτριες τα έβγαλαν όλα έξω επί σκηνής. Φωνητικά οι δύο τραγουδιστές ήταν πολύ καλοί. Εξάλλου το χιπ χοπ δεν προϋποθέτει να χεις και καλή φωνή.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6/10




8. ΜΟΛΔΑΒΙΑ



Η Μολδαβία είναι ιδιαίτερα προσεγμένη φέτος. Το τραγούδι είναι πολύ καλό, και η σκηνική παρουσία είναι προσαρμοσμένη στα μέτρα του τραγουδιού. Ο τραγουδιστής ήταν άψογος και κινησιολογικά και φωνητικά. Μπράβο στη Μολδαβία φέτος.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8/10






9. ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Η Ιρλανδία ήταν η τελευταία χώρα που εμφανίστηκε σήμερα επί σκηνής. Οι Jedward εκπροσωπούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την χώρα τους στη Γιουροβίζιον. Το τραγούδι καμμία σχέση με το περσινό, και είναι περισσότερο προσαρμοσμένο στα δυτικά πρότυπα. Δεν είναι όμως και κάτι το ιδιαίτερο. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα προκριθεί η Ιρλανδία φέτος. Το ντύσιμο των Ιρλανδών άθλιο και κιτς. Πέρυσι είχαν κάτι το διαφορετικό. Φέτος δε νομίζω να κάνουν τη διαφορά.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 4/10



FOTO: EUROVISION.TV
VIDEO: EUROVISION.TV & YouTube

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου