Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Σχεδιασμός Smartphone από το Facebook...



To Facebook σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδα του, σκέφτεται να κυκλοφορήσει μέσα στην επόμενη χρονιά το πρώτο smartphone, βασισμένο στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

 Η εταιρία δεν έχει πολύ καιρό που εισήχθη στο Χρηματιστήριο και έχει ήδη ξεκινήσει το δικό της ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης εφαρμογών (apps) για κινητά τηλέφωνα. Υπάρχουν ανεπίσημες πληροφορίες, οι οποίες αναφέρουν ότι το Facebook ξεκίνησε να προσλαμβάνει πρώην μηχανικούς της Apple με εργασιακή εμπειρία σε smartphone, όπως το iPhone.Τις σχετικές πληροφορίες δημοσιεύουν το BBC και οι New York Time, που επικαλούνται ανώνυμες πηγές, μεταξύ των οποίων και εργαζόμενους στο Facebook.

Ένας εργαζόμενος του Facebook φέρεται να δήλωσε πως ο ιδρυτής του δικτύου Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ανησυχεί πως αν δεν δημιουργήσει ένα κινητό τηλέφωνο στο άμεσο μέλλον, το Facebook θα καταλήξει να γίνει μία ακόμα εφαρμογή σε άλλες πλατφόρμες κινητών. 

Λίγο πριν το Facebook μπει στο Χρηματιστήριο, ορισμένοι από τα "μεγάλα κεφάλια" της εταιρίας είχαν δηλώσει ότι  ανησυχούν για την αυξανόμενη τάση όλο και περισσότερων χρηστών να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο μέσα από τα κινητά τους, καθώς αυτή η συνήθεια κάνει πιο δύσκολη την πώληση διαφήμισης για τους χρήστες. Αυτό σημαίνει και πως τα έσοδα της Ιστοσελίδας αρχίζουν και μειώνονται, εφόσον δεν υπάρχουν διαφημίσεις που να προσελκύουν τους χρήστες.

Το δίκτυο αρνήθηκε ν’ απαντήσει στις φήμες ότι ετοιμάζει κινητό τηλέφωνο και παρέπεμψε σε παλαιότερη γραπτή απάντηση, όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «κάθε κινητή συσκευή είναι καλύτερη αν είναι βαθιά κοινωνική».

Την περασμένη εβδομάδα, η Google ολοκλήρωσε την εξαγορά της εταιρίας κατασκευής κινητών Motorola Mobility έναντι 12,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, γεγονός που μπορεί να την οδηγήσει να δημιουργήσει κι αυτή το δικό της smartphone. 

Στο παρελθόν και άλλες μεγάλες εταιρείες, όπως η Hewlett-Packard και η Dell, αποπειράθηκαν να φτιάξουν δικά τους κινητά τηλέφωνα, αλλά τελικά τα παράτησαν, καθώς το όλο εγχείρημα είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο, ακόμα και για εταιρίες που έχουν κατασκευαστική εμπειρία στο πεδίο της πληροφορικής. Θα μπορέσει άραγε το Facebook να δημιουργήσει το δικό του κινητό τηλέφωνο?Θα φανεί μέσα στο επόμενο διάστημα. Η εταιρία ίσως να εξαγοράσει και αυτή με την πλευρά της μια κατασκευαστική εταιρία κινητών τηλεφώνων, για να μπορέσει να δημιουργήσει τα δικά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου