Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Εξαγορά μεριδίου του Twitter από την Apple;
Θέλοντας να βελτιώσει τις χαμηλές επιδόσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Apple έχει ολοκληρώσει προκαταρκτικές συνομιλίες με το Twitter για ενδεχόμενη στρατηγική επένδυση στην υπηρεσία, γράφουν οι New York Times επικαλούμενοι πηγές που «έχουν ενημερωθεί για το θέμα».


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η Apple δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαπραγματεύσεις, αλλά έχει συζητήσει την πιθανότητα  να επενδύσει ένα ποσό εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, εκτιμώντας πιθανώς ότι η συνολική αξία του Twitter υπερβαίνει πλέον τα δέκα δισεκατομμύρια δολάρια.

Με τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης να αντιστοιχούν πλέον σε ένα σημαντικό μέρος της διαδικτυακής ζωής των χρηστών, η Apple θα είχε κάθε λόγο να θέλει να αξιοποιήσει την εμπειρία του Twitter και ενδεχομένως να το συνδέσει με δικά της προϊόντα.

Η εταιρεία είχε εξάλλου αποτύχει στο σχέδιό της να συνάψει συμφωνία με το Facebook, προκειμένου να ενσωματώσει ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του στο Ping, μια δική της υπηρεσία δικτύωσης που εστιάζεται στη μουσική. 

To Facebook φημολογείται ότι αναπτύσσει δικό του κινητό τηλέφωνο, και ένα μικρό τμήμα του ανήκει ήδη στη Microsoft, μεγάλο ανταγωνιστή της Apple. Στο μεταξύ, η Google, που ανταγωνίζεται την Apple στα κινητά τηλέφωνα, προωθεί το δικό της Google Plus.


Σε πρόσφατο συνέδριο τεχνολογίας, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τιμ Κουκ είχε δηλώσει ότι «η Apple δεν χρειάζεται να έχει στην ιδιοκτησία της ένα κοινωνικό δίκτυο. Χρειάζεται όμως να είναι κοινωνική».

Λιγότερο ξεκάθαρο είναι τι θα είχε να κερδίσει το Twitter από μια τέτοια συμφωνία, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τους New York Times, η εταιρεια έχει αυτή τη στιγμή αποθεματικό άνω των 600 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Twitter αναμένεται εξάλλου να εισέλθει κάποια στιγμή στο χρηματιστήριο, ανεξαρτήτως του εάν θα συνάψει νέες συμφωνίες με επενδυτές όπως η Apple.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου