Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Eurovision 2013 Ελβετία: Οι Heilsarmee στο Μάλμε της Σουηδίας




Η Ελβετία είναι η δεύτερη χώρα μετά τη Λευκορωσία που επέλεξει φέτος το τραγούδι που θα την εκπροσωπήσει στον 58ο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον, που θα πραγματοποιηθεί στο Μάλμε της Σουηδίας στις  14, 16 και 18 Μαϊου του 2013.
Στην εθνική επιλογή της Ελβετίας συμμετείχαν εννέα  καλλιτέχνες - γκρουπ. Ο νικητής προήλθε 100 % από τηλεψηφοφορία . Παράλληλα, υπήρχε και ειδική κριτική επιτροπή που μετά την παρουσίαση κάθε τραγουδιού σχολίαζε τους συμμετέχοντες σχετικά με την σκηνική τους παρουσία και τις φωνητικές τους ικανότητες.

Ακολουθεί η σειρά εμφάνισης των ερμηνευτών:

  1. Ally - Catch me
  2. Chiara Dubey – Bella sera
  3. Carrousel – J’avais rendez-vous
  4. Anthony Bighead - Do the monkey
  5. Heilsarmee – You and me
  6. Nill Klemm - On my way
  7. Melissa – The point of no return
  8. Nicolas Fraissinet – Lève-toi
  9. Jesse Ritch – Forever & a day

Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο Sven Epiney. Στο μουσικό διάλλειμα εμφανίστηκε το περσινό συγκρότημα που εκπροσώπησε την Ελβετία, οι Sinplus.



Το εισιτήριο για το Μάλμε της Σουηδίας κέρδισε το συγκρότημα Heilsarmee με το τραγούδι “You and Me”.





Ακολουθεί η φετινή συμμετοχή της Ελβετίας για τη Eurovision:



ΥΓ Η φετινή σύμμετοχή της Ελβετίας είναι η 54η στην ιστορία του θεσμού. Η χώρα έχει κερδίσει 2 φορές τον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον. Η πρώτη ήταν το 1956 με την Lys Asia και η δεύτερη το 1988 με την πασίγνωστη Celine Dion. Από το σύστημα καθιέρωσης του ημιτελικού το 2004 και των δύο ημιτελικών το 2008, η Ελβετία έχει βρεθεί μόλις τρεις φορές στον τελικό (2005, 2006, 2011). Θα κατορθώσε άραγε φέτος να πέρασε τον σκόπελο της ημιτελικής φάσης;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου