Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Eurovision 2013 Βέλγιο: Love Kills θα μας ερμηνεύσει ο Roberto Bellarosa


Το Βέλγιο επέλεξε με την σειρά του το τραγούδι που θα το εκπροσωπήσει στον ερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στο Μάλμε της Σουηδίας στις 14, 16 και 18 Μαϊου.

Η γαλλόφωνη βελγική κρατική τηλεόραση RTBF είναι αυτή που φέτος αναλαμβάνει τη διαδικασία επιλογής επροσώπου και τραγουδιού για τη Eurovision. Το Νοέμβριο επέλεξε με εσωτερική διαδικασία ότι ο φετινός εκπρόσωπος της θα είναι ο Roberto Bellarosa, ο οποίος κέρδισε την τελευταία έκδοση του “The Voice – Belgium” (La Voix – Belgique).
Η βελγική γαλλόφωνη τηλεόραση αργότερα ανακοίνωσε πως ο Roberto θα ερμηνεύσει τρία τραγούδια σε ραδιοφωνικό πρόγραμμα, εκ των οποίων το ένα θα κερδίσει το εισιτήριο για το Μάλμε της Σουηδίας.

Σήμερα στις 11:30 ώρα Ελλάδας πραγματοποιήθηκε η επιλογή του τραγουδιού που θα ερμηνεύσει ο Roberto Bellarosa στο Μάλμε της Σουηδίας. Η επιλογή μεταδόθηκε πέρα από το ραδιόφωνο και από livestreaming από την επίσημη ιστοσελίδα της βελγικής τηλεόρασης (www.rtbf.be).

Τα τραγούδια, που ερμήνευσε ο καλλιτέχνης ήταν τα εξής:

 Be heroes
 Reste toi Love kills


Ενδιάμεσα από την παρουσίαση των φετινών υποψηφίων τραγουδιών, νέοι καλλιτέχνες από τη βελγική μουσική σκηνή έδωσαν το παρόν ερμηνεύοντας γνωστές Eurovision συμμετοχές του παρελθόντος.

To βελγικό κοινό επέλεξε μέσω ψηφοφορίας ποιο τραγούδι θα τους εκπροσωπήσει στο Μάλμε. Τελικά, το «golden ticket» δόθηκε στο τραγούδι «Love Kills»
Ακολουθεί η φετινή συμμετοχή του Βελγίου στην ερχόμενη Eurovision:

Ο Roberto Bellarosa είναι ιταλικής καταγωγής, αλλά ήρθε πολύ μικρός μαζί με την οικογένεια του στο Βέλγιο. Ο τραγουδιστής γεννήθηκε το 1995 και το 2011 συμμετείχε στο “The Voice Belgium”,όπου το κέρδισε με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο ερμηνευτή. Φέτος, κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική του δουλειά, η οποία έφτασε στο νούμερο 11 των βελγικών chart. Η Eurovision είναι ο επόμενος μεγάλος σταθμός της καριέρας του. Πώς θα τα πάει άραγε;

Το Βέλγιο ήταν από τις πρώτες 7 χώρες που έκαναν το ντεμπούτο τους στη πρώτη Eurovision, που πραγματοποιήθηκε στο Λουγκάνο της Ελβετίας το 1956. Η φετινή συμμετοχή του Βελγίου είναι είναι η 55η στην ιστορία του θεσμού. Το Βέλγιο κέρδισε τη Eurovision το 1986 με τη 13χρονη τότε Sandra Kim. Από το σύστημα καθιέρωσης του ημιτελικού το 2004 και των δύο ημιτελικών το 2008 το Βέλγιο έχει βρεθεί μόλις δύο φορές στο τελικό της Eurovision. Το 2004 ήταν απευθείας στο τελικό λόγω καλής κατάταξης την προηγούμενη χρονιά (2ο). Το 2010 προκρίθηκε πρώτη φορά από ημιτελικό αφού τον κέρδισε κιόλας και στον τελικό κατέλαβε την αξιότιμη έκτη θέση με τον Tom Dice και το τραγούδι “Me and My Guitar”. Πρέπει να επισημανθεί επίσης ότι το Βέλγιο έχει καταλάβει την τελευταία θέση 8 φορές (1961, 1962, 1965, 1973, 1979, 1985, 1993, 2000).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου