Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Σπα με γεύση μπύρας!!!





Έχοντας στο νου μας το πως είναι τα παραδοσιακά σπα, θα μας φαινόταν αδιανόητο να σκεφτούμε ότι θα μπορούσαμε να τα απολαύσουμε μέσα σε μπύρα.


Αυτό είναι ήδη γεγονός στην Αυστρία, Γερμανία, Τσεχία αλλά και στις ΗΠΑ. Υπάρχουν σπα, όπου δεν εκχυλίζει νερό αλλά μπύρα. Η τελευταία είναι πολύ ευεργετική για την επιδερμίδα, καθώς της παρέχει βιταμίνες και παράλληλα είναι αναζωογονητική για τον ανθρώπινο οργανισμό.


Στα σπα της Τσεχίας, ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να μπει σε μια μπανιέρα γεμάτη μπύρα και μεταλλικό νερό για είκοσι λεπτά.  Ο λυκίσκος που περιέχει η μπύρα είναι κατάλληλος για την απολέπιση του δέρματος, ενώ η μαγιά εμπλουτίζει το δέρμα με βιταμίνες τύπου Β ,πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικές ουσίες.


 Στο ξενοδοχείο Beer Spa Bahenec της Τσεχίας




Το ξενοδοχείο Moorhoff Landhotel στο Franking της Αυστρίας και το ξενοδοχείο Beer Spa Bahenec στο Pisek  της Τσεχίας,προσφέρουν παρόμοιες μπυρο - κολυμβητικές εμπειρίες. Εκεί η παραδοσιακή μπανιέρα αντικαθίσταται με ένα βαρέλι μπύρας . Αυτοί που ψάχνουν για ένα χαλαρωτικό δωμάτιο στις διακοπές τους, εκεί θα βρουν σίγουρα δωμάτιο με άρωμα μπύρας. 


Το Beer Spa Bahenec στην Τσεχία


Στο Ντένβερ των ΗΠΑ, υπάρχουν ειδικοί θεραπευτές που εργάζονται στα σπα μπύρας. Χρησιμοποιούν διάφορα είδη μπύρας ανάλογα με τον τύπο δέρματος του κάθε ατόμου. Εφαρμόζουν τεχνικές απολέπισης και ενυδάτωσης του δέρματος. Οι θεραπευτές χρησιμοποιούν μετά το σπα, και τις τεχνικές του μασάζ. Το σφουγγάρι που χρησιμοποιούν για το μασάζ είναι ειδικό, φτιαγμένο από την μείξη κοκκώδους μπύρας βύνης και από κόκκους ρυζιού. Ο πελάτης έπειτα από το μασάζ, κάνει ντουζ  για να φύγει η βύνη και ο θεραπευτής απλώνει πάνω του αντιοξειδωτική  κρέμα μπύρας για ενυδάτωση. Η κρέμα μένοντας στην επιδερμίδα για κάποια ώρα, την κάνει πιο απαλή και δίνοντας της παράλληλα τις κατάλληλες βιταμίνες.


Το ξενοδοχείο Ritz-Carlton στο Ντένβερ των ΗΠΑ. - χώρος σπα

Πηγή: BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου