Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

37χρονος επανέκτησε και πάλι το πρόσωπο του!!





Αμερικανοί επιστήμονες πραγματοποίησαν την πιο εκτεταμένη μεταμόσχευση προσώπου που έχει γίνει ποτέ με τεράστια επιτυχία.


Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ των ΗΠΑ. Ο 37χρονος Νόρις ζούσε για 15 χρόνια στην απομόνωση αφότου τραυματίστηκε σοβαρά σε ατύχημα με όπλο και φορούσε μάσκα όταν ήθελε να βγει έξω. Η μεταμόσχευση έδωσε νέο πρόσωπο στον Νόρις συμπεριλαμβανομένων σιαγόνας, δοντιών και γλώσσας.


Το Αμερικανικό Ναυτικό χρηματοδότησε την χειρουργική επέμβαση. το οποίο ευελπιστεί οι τεχνικές να βοηθήσουν ανθρώπους σε τραυματισμούς από το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Η επέμβαση διήρκεσε 36 ώρες και οι γιατροί που την πραγματοποίησαν ανέφεραν ήταν ένα μέρος μίας σειράς μεταμοσχεύσεων, χρησιμοποιώντας όργανα ενός δωρητή.


Ο Νόρις έχασε τα χείλη και τη μύτη του στο ατύχημα και οι κινήσεις του στόματός του ήταν περιορισμένες. Ο επικεφαλής χειρουργός δήλωσε ότι τώρα ο Νόρις ανακτά ξανά τη ζωή του και «Σκοπός μας είναι να αποκαταστήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το αισθητικό αποτέλεσμα».


Η Ιατρική επιστημονική ομάδα του Μέριλαντ, ανέφερε ότι τώρα ο Νόρις μπορεί να ξυρίζεται κανονικά και να βουρτσίζει τα δόντια του και η όσφρηση του έχει επανέλθει πλήρως. Η αμερικανική κυβέρνηση εκτιμά ότι 200 τραυματίες στρατιώτες μπορούν να επιλεγούν για μεταμοσχεύσεις προσώπου.


Η πρώτη μεταμόσχευση προσώπου πραγματοποιήθηκε το 2005 στη Γαλλία, σε μία γυναίκα που της κατασπάραξε το πρόσωπο ο σκύλος της. Η πρώτη ολική μεταμόσχευση προσώπου έγινε το 2010 στην Ισπανία. 




Ακολουθεί και η αντίστοιχη είδηση από το τηλεοπτικό κανάλι MEGA



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου