Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Διαθέσιμη στο διαδίκτυο η δοκιμαστική έκδοση των Windows 8!



Η Microsoft διαθέτει πλέον στους χρήστες τη δοκιμαστική έκδοση «Consumer Preview» του νέου λειτουργικού συστήματος Windows 8, που θα αποτελέσουν τον διάδοχο των τωρινών Windows 7.


Η νέα έκδοση είναι διαθέσιμη και στα ελληνικά. Οι Έλληνες χρήστες μπορούν να δοκιμάσουν και να αξιολογήσουν τα χαρακτηριστικά του νέου λειτουργικού συστήματος μέσω της διεύθυνσης  http://windows.microsoft.com/el-GR/windows-8/consumer-preview . Η έκδοση αυτή είναι διαθέσιμη για "κατέβασμα" και σε άλλες γλώσσες πέρα από τα ελληνικά, όπως στα αγγλικά, γαλλικά, κινέζικα, γερμανικά και ιαπωνικά.


Στο τέλος του προηγούμενου έτους είχε προηγηθεί η δοκιμαστική έκδοση Windows 8 Developer Preview για επαγγελματίες της πληροφορικής. Σημειώνεται πως η εν λόγω έκδοση δοκιμάστηκε πάνω από τρία εκατομμύρια χρήστες.


Διαδραστικά χαρακτηριστικά των Windows 8




Η έκδοση Windows 8 Consumer Preview, που παρουσιάστηκε επίσημα σε ειδική εκδήλωση στη διεθνή έκθεση "Mobile World" στη Βαρκελώνη, εγκαινιάζει επίσης και τη δοκιμαστική (beta) λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος «Windows Store», το οποίο διαθέτει πλήθος νέων εφαρμογών, ανεπτυγμένων τόσο από ανεξάρτητους παραγωγούς, όσο και από την ίδια την Microsoft.  Αρχικά, οι χρήστες θα μπορούν να "κατεβάσουν" δωρεάν τις διαθέσιμες εφαρμογές. Αργότερα όμως, όταν θα γίνει και επίσημα το λανσάρισμα στην αγορά των Windows 8, οι χρήστες ορισμένες από τις εφαρμογές που ήδη χρησιμοποιούν, θα πρέπει να τις αγοράσουν.


Οι χρήστες θα έχουν επίσης την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το νέο πρόγραμμα Internet Explorer 10, που έχει σχεδιαστεί από την αρχή προκειμένου να παρέχει μια νέα εμπειρία πλοήγησης ειδικά για συσκευές με Windows 8.




Τα νέα Windows είναι κατάλληλα τόσο για επιτράπεζιους όσο και για φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.  Οι χρήστες μπορούν είτε να χρησιμοποιούν το  ποντίκι και το πληκτρολόγιο, είτε την αφή. Η δυνατότητα αυτή δεν θα είναι διαθέσιμη στη δοκιμαστική έκδοση για τους περισσότερους χρήστες, οι οποίοι θα πρέπει να περιμένουν έως την επίσημη κυκλοφορία του λογισμικού, το Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο.


Τα Windows 8 θα έχουν αρκετές αλλαγές από προηγούμενες εκδόσεις. Ο υπολογιστής θα ξεκινά σε οκτώ δευτερόλεπτα το πολύ, αρκετά πιο γρήγορα από τα Windows 7. Τα Windows 8, για πρώτη φορά, θα μπορούν να «τρέξουν» και σε συσκευές που δεν έχουν επεξεργαστές τύπου Intel αλλά άλλα «τσιπ» που χρησιμοποιούνται σε κινητά τηλέφωνα και iPad, γεγονός που αναμένεται να διευκολύνει τη διείσδυση της Microsoft στην αγορά των tablet PCs, η οποία προς το παρόν κυριαρχείται από την Apple.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου