Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Τα "μαγικά" γυαλιά της Google!!



Η Google παρουσίασε την έρευνα της σχετικά για μια νέα γενιά επαναστατικών γυαλιών που θα συνδέονται με τον κόσμο του διαδικτύου.


Το φιλόδοξο σχέδιο της αμερικανικής εταιρείας ονομάζεται «Project Glass» και παρουσιάστηκε για πρώτη φόρα με φωτογραφίες και βίντεο μέσα από την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης  Google+. Δεν είναι ακόμα σαφές το πως λειτουργούν τα γυαλιά, αλλά το σίγουρο είναι πως διαθέτουν περίτεχνους ασημένιους σκελετούς πάνω στους οποίους είναι προσαρμοσμένες μικροσκοπικές κάμερες και ειδικοί φακοί-οθόνες, που επιτρέπουν στον κάτοχο-χρήστη τους, καθώς περπατά, να δέχεται online πληροφορίες και ηλεκτρονικά μηνύματα, να κάνει αναζητήσεις στο διαδίκτυο και να βλέπει βίντεο.


Όλα τα ψηφιακά δεδομένα προβάλλονται πάνω στον ημιδιαφανή φακό-οθόνη. Με αυτό τον τρόπο «επαυξάνουν» αυτό που ο χρήστης βλέπει στο πραγματικό οπτικό πεδίο γύρω του. Τα γυαλιά έχουν και ενσωματωμένο μικρόφωνο, όπου ο καθένας μπορεί να δίνει εντολές με βασικό εργαλείο τη φωνή του.


Όταν ο χρήστης φορά αυτά τα ειδικά γυαλιά, εμφανίζουν στο οπτικό του πεδίο διάφορα εικονίδια με παρεχόμενες υπηρεσίες μέσω διαδικτύου, όπως π.χ. το δελτίο καιρού ή οδηγίες προσανατολισμού στην πόλη μέσω του Google Maps. Τα "μαγικά" γυαλιά δίνουν επίσης τη δυνατότητα στο χρήστη να τραβάει φωτογραφίες και να κάνει βίντεο - κλήσεις με άλλους χρήστες.


Η Google πάντως ξεκαθάρισε πως τα γυαλιά της, τα οποία φαίνεται να χρησιμοποιούν μία παραλλαγή του δικού της λειτουργικού συστήματος Android, βρίσκονται ακόμα σε ερευνητικό στάδιο και θα αργήσουν να βγουν στην αγορά. Οι ερευνητές της εταιρείας έχουν καλέσει κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει τις δικές του απόψεις και σχόλια στην σχετική ιστοσελίδα στο δίκτυο Google+.


Ακολουθεί βίντεο των "μαγικών" γυαλιών.



Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου