Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Eurovision 2012: Αποτελέσματα πρώτου ημιτελικού




Η φετινός διαγωνισμός τραγουδιού της Γιουροβίζιον έχει μπει σε τελική ευθεία. Χτες, πραγματοποιήθηκε ο πρώτος ημιτελικός στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν με τη συμμετοχή 18 χωρών. Από αυτές το εισιτήριο για την τελική βραδιά πήραν οι δέκα πρώτες στις προτιμήσεις του κοινού και των κριτικών επιτροπών.

Το βράδι της Δευτέρας είχε πραγματοποιηθεί γενική πρόβα του πρώτου ημιτελικού, την οποία παρακολούθησαν οι κριτικές επιτροπές των συμμετεχουσών χωρών καθώς και οι επιτροπές του Αζερμπαϊτζάν, της Ιταλίας και της Ισπανίας. Οι επιτροπές τη Δευτέρα το βράδι αφού άκουσαν τα τραγούδια ψήφισαν και διαμόρφωσαν τα δικά τους αποτελέσματα, τα οποία έχουν 50% βαρύτητα στο τελικό αποτέλεσμα της κατάταξης των χωρών. Στον ημιτελικό χτες, το τηλεοπτικό κοινό αποφάσισε και αυτό με τη σειρά σε ποσοστό 50% ποιες χώρες θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου. Έτσι λοιπόν, τα αποτελέσματα της επιτροπής και του κοινού συνδυάστηκαν, δίνοντας μας τους τελικούς 10 νικητές της βραδιάς.

Οι παρουσιαστές της βραδιάς ήταν 3. Πρόκειται για τους Leyla Aliyeva, Εldar Gasimov (περσινός νικητής της Γιουροβίζιον) και Nargiz Birk-Petersen. Οι παρουσιαστές δεν ήταν ιδιαίτερα ένθερμοι και σε πολλά σημεία ήταν κουραστικοί. Η σκηνή της φετινής Γιουροβίζιον ήταν αρκετά καλή σε σχέση με άλλες χρονιές, ενώ τα πλάνα στα τραγούδια ήταν ικανοποιητικά με ελάχιστες εξαιρέσεις που σε κάποια τραγούδια η κάμερα πήγαινε στο κοινό. Οι καρτ ποστάλ των χωρών ήταν κανονική διαφήμιση του Αζερμπαϊτζάν με στόχο την προσέλκυση τουριστών.

Οι χώρες που συμμετείχαν στον πρώτο ημιτελικό ήταν οι εξής 


  1. Μαυροβούνιο: Rambo Amadeus - Euro Neuro
  2. Ισλανδία: Greta Salóme & Jónsi - Never Forget
  3. Ελλάδα: Eleftheria Eleftheriou - Aphrodisiac
  4. Λετονία: Anmary - Beautiful Song
  5. Αλβανία: Rona Nishliu - Suus
  6. Ρουμανία: Mandinga - Zaleilah
  7. Ελβετία: Sinplus - Unbreakable
  8. Βέλγιο: Iris - Would You
  9. Φινλανδία: Pernilla - När Jag Blundar
  10. Ισραήλ: Izabo - Time
  11. Σαν Μαρίνο: Valentina Monetta - The Social Network Song (Oh Oh - Uh - Oh Oh)
  12. Κύπρος: Ivi Adamou - La La Love
  13. Δανία: Soluna Samay - Should've Known Better
  14. Ρωσία: Buranovskiye Babushki - Party For Everybody
  15. Ουγγαρία: Compact Disco - Sound Of Our Hearts
  16. Αυστρία: Trackshittaz - Woki Mit Deim Popo
  17. Μολδαβία: Pasha Parfeny - Lăutar 
  18. Ιρλανδία: Jedward - Waterline 



                                           Ανακεφαλαίωση τραγουδιών 1ου ημιτελικού


Από αυτές το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου πήραν οι 1. Ισλανδία 2. Ελλάδα, 3. Αλβανία, 4. Ρουμανία, 5. Κύπρος, 6. Δανία, 7. Ρωσία, 8. Ουγγαρία, 9. Μολδαβία, 10. Ιρλανδία.

Τα αποτελέσματα ήταν γενικώς αναμενόμενα. Οι περισσότεροι περίμεναν ότι η Ελβετία θα είχε προκριθεί στον τελικό, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να προκριθεί. Η Αλβανία πέρασε καθαρά λόγω εξαιρετικής φωνής, καθώς το υπόλοιπο θέαμα τρόμαζε. Η 26χρονη τραγουδίστρια ίσως να έχει την καλύτερη φωνή φέτος. Να σημειωθεί ότι στην Αλβανία η Γιουροβίζιον δεν μεταδόθηκε λόγω πένθους από ατύχημα που συνέβη στη Χιμάρα, όπου έχασαν τη ζωή τους αρκετοί άνθρωποι. Επίσης, πολλοί περίμεναν ότι ίσως πέρναγε και η Αυστρία στον τελικό. Δεν τα κατάφερε όμως. Ίσως έφταιξε ότι του αυστριακού του έφυγε το καπέλο κατά τη διάρκεια του τραγουδιού, που έκανε αγώνα για να το πιάσει!!!

Αμέσως μετά την πρόκριση των χωρών στο τελικό, ακολούθησε συνέντευξη Τύπου, όπου έγινε και η κλήρωση της σειράς εμφάνισης στον τελικό. 


Η Ρουμανία ήταν η πρώτη χώρα που τράβηξε τον φάκελο για την θέση που θα διαγωνιστεί στο τελικό. Η χώρα θα εμφανιστεί στη 14η θέση. Από την 14η θέση 5 χώρες έχουν κερδίσει την Γιουροβίζιον ( Λουξεμβούργο 61, Γαλλία 69, Ηνωμένο Βασίλειο 81, Ιρλανδία 93 και Δανία 2000). Πριν από την Ρουμανία εμφανίζεται η μπαλάντα του Αζερμπαϊτζάν, ενώ αμέσως μετά η Δανία. Δύσκολη θέση έτυχε στη Ρουμανία.


Η Μολδαβία ήταν η 2η χώρα που τράβηξε φάκελο για τη θέση εμφάνιση της. Κληρώθηκε στην τελευταία και 26η θέση του τελικού. Από την 26η θέση καμμία χώρα δεν έχει κερδίσει τη Γιουροβίζιον. Και αυτό είναι λογικό γιατί είναι μόλις η 2η φορά που ο τελικός φιλοξενεί 26 χώρες. Πριν από την Μολδαβία θα εμφανιστεί χώρα από τον δεύτερο ημιτελικό. Ποια θα είναι άραγε;

Η Ισλανδία είναι η επόμενη χώρα που τραβά φάκελο, και κληρώνεται στην 7η θέση του τελικού. Από την 7η θέση μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο το 1969 έχει κερδίσει. Πριν από την Ισλανδία εμφανίζεται το φαβορί της Ρωσίας, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί η Κύπρος. Δύσκολη η θέση της Ισλανδίας.


Η Ουγγαρία είναι η τέταρτη χώρα που τραβά φάκελο, και η καημένη τραβά την γρουσούζικη 2η θέση. Από αυτή την θέση καμία χώρα δεν έχει κερδίσει την Γιουροβίζιον, ενώ οι περισσότερες χώρες που εμφανίζονται δεύτερες δεν πάνε και καθόλου καλά στη γενική κατάταξη. Πριν από την Ουγγαρία εμφανίζεται η μπαλάντα της Αγγλίας, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί η μπαλάντα της Αλβανίας. Δύσκολη η θέση της Ουγγαρίας.



Η Δανία έχει σειρά και τραβά το νούμερο 15 για την εμφάνιση της στον τελικό. Από την 15η θέση τρεις χώρες έχουν κερδίσει την Γιουροβίζιον ( Λουξεμβούργο 65, Ισπανία 68 και Σουηδία 99). Πριν από την Δανία εμφανίζεται η Ρουμανία, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί η Ελλάδα. Περικυκλωμένη από ρυθμικά τραγούδια είναι η Δανία. Θα μπορέσει να ξεχωρίσει όμως;








Η Αλβανία τράβηξε το νούμερο 3 για την εμφάνιση της στο τελικό. Από την τρίτη θέση 4 χώρες έχουν κερδίσει την Γιουροβίζιον ( Γαλλία 58, Ισπανία 69, Μονακό 71 και Ιρλανδία 94). Πριν από την Αλβανία εμφανίζεται η Ουγγαρία, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει χώρα από τον δεύτερο ημιτελικό






.


Η Κύπρος τράβηξε φάκελο και θα εμφανιστεί στην 8η θέση. Από την όγδοη θέση 5 χώρες έχουν κερδίσει την Γιουροβίζιον (Δανία 63, Ολλανδία 69, Σουηδία 74, Σουηδία 91, Ισραήλ 98). Πριν από την Κύπρο εμφανίζεται η δυναμική μπαλάντα της Ισλανδίας, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί η Γαλλία. Καλή η θέση της Κύπρου θα έλεγα.








Η Ελλάδα τράβηξε το νούμερο 16 για να εμφανιστεί στον τελικό. Η 16η θέση δεν έχει δώσει ποτέ νικητή στη Γιουροβίζιον, αλλά θεωρείται καλύτερη από την γρουσούζικη 2η θέση, γιατί έχει δώσει καλύτερα αποτελέσματα στις χώρες που εμφανίστηκαν από εκεί. Πριν από την Ελλάδα εμφανίζεται η Δανία, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει χώρα από τον δεύτερο ημιτελικό.


Η Ρωσία που είναι ένα από τα φετινά φαβορί τράβηξε το νούμερο 6 για να εμφανιστεί στον τελικό. Η έκτη θέση έχει δώσει μόνο ένα νικητή στη Γιουροβίζιον, την Ολλανδία του 1957. Επομένως, δεν θεωρείται και καλή θέση για να εμφανιστεί μια χώρα στη Γιουροβίζιον. Πριν από την Ρωσία, θα εμφανιστεί χώρα από τον δεύτερο ημιτελικό, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί η Ισλανδία.

Η Ιρλανδία είναι η τελευταία χώρα που τράβηξε φάκελο, και της έτυχε το νούμερο 23 για την εμφάνιση της στον τελικό. Πολλή καλή θέση της έτυχε καθώς είναι προς το τέλος των τραγουδιών. Από την 23η θέση η Λετονία το 2002 κέρδισε. Τόσο πριν, όσο και μετά από την Ιρλανδία θα εμφανιστεί χώρα από τον 2ο ημιτελικό.

Αύριο θα μεταδοθεί ο δεύτερος ημιτελικός, όπου οι τελευταίες 10 χώρες θα προκριθούν στον τελικό. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο αυριανός ημιτελικός.

  
Βίντεο από τις προκριθείσες χώρες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου