Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Eurovision 2012: Αποτελέσματα δεύτερου ημιτελικού και κλήρωση σειράς εμφάνισης στο τελικό!



Ο φετινός διαγωνισμός τραγουδιού της Γιουροβίζιον έχει μπει σε τελική ευθεία. Χτες, πραγματοποιήθηκε ο δεύτερος ημιτελικός στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν με τη συμμετοχή 18 χωρών. Από αυτές το εισιτήριο για την τελική βραδιά πήραν οι δέκα πρώτες στις προτιμήσεις του κοινού και των κριτικών επιτροπών.

Το βράδι της Τετάρτης είχε πραγματοποιηθεί η δεύτερη γενική πρόβα του δεύτερου ημιτελικού, την οποία παρακολούθησαν οι κριτικές επιτροπές των συμμετεχουσών χωρών καθώς και οι επιτροπές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Γερμανίας. Οι επιτροπές την Τετάρτη το βράδι αφού άκουσαν τα τραγούδια ψήφισαν και διαμόρφωσαν τα δικά τους αποτελέσματα, τα οποία έχουν 50% βαρύτητα στο τελικό αποτέλεσμα της κατάταξης των χωρών. Στον ημιτελικό χτες, το τηλεοπτικό κοινό αποφάσισε και αυτό με τη σειρά σε ποσοστό 50% ποιες χώρες θα πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου. Έτσι λοιπόν, τα αποτελέσματα της επιτροπής και του κοινού συνδυάστηκαν, δίνοντας μας τους τελικούς 10 νικητές της βραδιάς.

Ο δεύτερος ημιτελικός δεν είχε τα φωνητικά προβλήματα που είχε πρώτος και όλα κύλησαν ομαλά. Ο χθεσινός ημιτελικός ήταν "δύσκολος", από την άποψη ότι υπήρχαν πάρα πολύ καλά τραγούδια και δεν ήταν καθόλου εύκολο να προβλεφθούν ποια τραγούδια θα περάσουν. Ωραίο ήταν το μουσικό διάλειμμα που ακολούθησε μετά την παρουσίαση των τραγουδιών, με την εμφάνιση των 5 τελευταίων νικητών της Γιουροβίζιον επί σκηνής να τραγουδούν τις συμμετοχές τους με την συνοδεία αζέρικης ορχήστρας. Στο τέλος, οι νικητές ερμήνευσαν το περίφημο "Waterloo" όλοι μαζί. Πολύ Σουηδία μυρίζει φέτος.Οι λάτρεις του διαγωνισμού το έπιασαν το υπονοούμενο. Η νικήτρια της Σερβίας, Marija Serifovic πάει από το κακό στο χειρότερο. Μπορεί να έχει ωραία φωνή, αλλά με έχει κουράσιε η τόση ανδροπρέπεια πια που έχει. σαν νταλικέρης έχει γίνει. Ας κάνει την αλλαγή φύλου όπως η Ντάνα να τελειώνουμε. Οι χώρες που πέρασαν στον τελικό του Σαββάτου ήταν προβλέψιμες, με κάποιες εξαιρέσεις βέβαια. Χαρακτηριστικό του 2ου ημιτελικού ήταν ότι από τις 18 χώρες, οι 12 ήταν ντυμένες στα μαύρα.

Οι 18 χώρες που διαγωνίστηκαν στο δεύτερο ημιτελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2012 με σειρά εμφάνισης είναι: 





1) Σερβία -  Željko Joksimović - Nije Ljubav Stvar 

2) FYROM  Kaliopi - Crno i belo 
3) Ολλανδία Joan - You and me 
4) Μάλτα Kurt Calleja - This is the night 
5) Λευκορωσία Litesound - We are the heroes 
6) Πορτογαλία 
Filipa Sousa - Vida Minha 
7) Ουκρανία 
Gaitana - Be my guest 

8) Βουλγαρία 
Sofi Marinova - Love Unlimited 

9) Σλοβενία 
Eva Boto - Verjamem 

10) Κροατία  
Nina Badrić - Nebo 
11) Σουηδία 
Loreen - Euphoria 
12) Γεωργία 
Anri Jokhadze - I'm a Joker! 
13) Τουρκία 
Can Bonomo - Love me back 

14) Εσθονία 
Ott Lepland - Kuula 

15) Σλοβακία 
Max Jason Mai - Don't close your eyes 

16) Νορβηγία 
Tooji - Stay 
17) Βοσνία & Ερζεγοβίνη 
Maya Sar - Korake ti znam 
18) Λιθουανία Donny Montell - Love is Blind




                                              Ανακεφαλαίωση τραγουδιών 2ου ημιτελικού

Από αυτές το εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου πήραν οι 1. Λιθουανία 2. Μάλτα 3. Σουηδία 4. Τουρκία 5. Εσθονία 6. Σερβία 7. ΦΥΡΟΜ 8. Νορβηγία 9. Βοσνία & Ερζεγοβίνη 10. Ουκρανία

Τα αποτελέσματα σε γενικές γραμμές ήταν αναμενόμενα. Ίσως η Μάλτα με την Λιθουανία να μην ήταν στα φαβορί να περάσουν, αλλά τελικά τα κατάφεραν. Πολλοί αναρωτήθηκαν και για την "Μις Πρωτομαγιά" από την Ουκρανία πως πέρασε. Φαίνεται πως οι γειτονικές χώρες έκαναν καλά την δουλειά τους. Το θέμα είναι ότι ωραία τραγούδια όπως η Σλοβενία, Κροατία και Πορτογαλία έμειναν εκτός!

Αμέσως μετά την πρόκριση των χωρών στο τελικό, ακολούθησε συνέντευξη Τύπου, όπου έγινε και η κλήρωση της σειράς εμφάνισης στον τελικό. 

Η Λιθουανία ήταν η πρώτη χώρα που τράβηξε τον φάκελο για την θέση που θα διαγωνιστεί στο τελικό. Η χώρα θα εμφανιστεί στη 4η θέση. Από την 4η θέση μόνο η Τουρκία το 2003 έχει κερδίσει. επόμενως δε θεωρείται καλή θέση εμφάνισης. Πριν από την Λιθουανία εμφανίζεται η δυναμική μπαλάντα της Αλβανίας, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί η μπαλάντα της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης. Δύσκολη η θέση της Λιθουανίας.







Η Βοσνία & Ερζεγοβίνη είναι η δεύτερη χώρα που τραβά φάκελο και κληρώνεται στην 5η θέση. Από την 5η θέση η Ολλανδία το 1959 και η Νορβηγία το 1995 έχουν κερδίσει. Πριν από την Βοσνία & Ερζεγοβίνη εμφανίζεται η Λιθουανία, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί η φαβορί συμμετοχή της Ρωσίας. Δεινή η θέση και της Βοσνίας.







Η Σερβία είναι η τρίτη χώρα που τραβά την θέση της για τον τελικό του Σαββάτου και της τυχαίνει το πολύ καλό νούμερο 24. Πολλή ευνοική η θέση της Σερβίας, καθώς βρίσκεται στο τέλος του διαγωνιστικού μέρος. Από αυτή τη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο το 1997 και η Ρωσία το 2008 έχουν κερδίσει. Πριν από την Σερβία, εμφανίζεται η Ιρλανδία, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί η "τσίρκο" συμμετοχή της Ουκρανίας. Μια χαρά βολεύτηκε η Σερβία.




Η Ουκρανία και αυτή με την σειρά της τραβά κλήρο, και της τυχαίνει το πολύ καλό νούμερο 25. Από την 25η θέση δεν έχει κερδίσει καμία χώρα ακόμα τον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον. Δεν ήταν όμως και πολλές φορές που ο τελικός είχε 25 διαγωνιζόμενες χώρες. Οπότε λογικό να μην έχει προκύψει νικητής. Πριν από την Ουκρανία εμφανίζεται η Σερβία, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί η Μολδαβία.








Η Σουηδία είναι η επόμενη χώρα που τραβά φάκελο, και της τυχαίνει το νούμερο 17, πράγμα που σημαίνει ότι θα εμφανιστεί μετά την Ελλάδα, ενώ αμέσως μετά την Σουηδία θα εμφανιστεί η Τουρκία. Δεν είναι πολύ καλό αυτό για την χώρα μας, αλλά όπως είπε και ένας φίλος η Ελλάδα έχει το πιο "φωτεινό τραγούδι", ενώ η Σουηδία το πιο "σκοτεινό". Οπότε τα συμπεράσματα δικά σας. Η 17η θέση σύμφωνα με τα στατιστικά είναι η καλύτερη για να διαγωνιστεί μια χώρα, καθώς από αυτή τη θέση έχουν κερδίσει 6 χώρες ( Λουξεμβούργο 72, Ιρλανδία 80, Ιρλανδία 92, Ιρλανδία 96, Φινλανδία 2006 και Σερβία 2007). Η Σουηδία θα είναι άραγε η 7η χώρα που θα κερδίσει από αυτή τη θέση?

Το ΦΥΡΟΜ τραβά και αυτό με τη σειρά του φάκελο, και θα διαγωνιστεί στην 22η θέση του τελικού. πολλή καλή θέση για την γειτονική χώρα. Από αυτή τη θέση η Γιουγκοσλαβία το 1989 και η Γερμανία το 2010 έχει κερδίσει. Πριν από το ΦΥΡΟΜ εμφανίζεται η Μάλτα, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί η Ιρλανδία. Ευνοημένη η γειτονική μας χώρα φαίνεται να είναι.









Η Εσθονία τράβηξε το νούμερο 11 για να διαγωνιστεί. Από αυτή τη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο το 1967 και το Λουξεμβούργο το 1973 έχει κερδίσει. Πριν από την Εσθονία εμφανίζεται η Ιταλία, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί η δυνατή συμμετοχή της Νορβηγίας. Δε θα την έλεγα και καλή την θέση εμφάνισης της Εσθονίας.








Η Μάλτα είναι προτελευταία χώρα που τραβά φάκελο, που στην ουσία τον τράβηξε ο Τούρκος τραγουδιστής ύστερα από απαίτηση του μαλτέζου, και θα διαγωνιστεί στην 21η θέση του τελικού. Από αυτή τη θέση δεν έχει υπάρξει ποτέ νικητής. Πριν από την Μάλτα εμφανίζεται η Γερμανία, ενώ αμέσως μετά το ΦΥΡΟΜ. Δύσκολη η θέση της Μάλτας.







Η τελευταία χώρα που τραβά φάκελο είναι η Τουρκία, που της έχει απομείνει το νούμερο 18 για να διαγωνιστεί. Από τη 18η θέση 3 χώρες έχουν κερδίσει τη Γιουροβίζιον (Γαλλία 77, Ισραήλ 78 και Γερμανία 82). Πριν από την Τουρκία εμφανίζεται το απόλυτο φαβορί η Σουηδία, ενώ αμέσως μετά η δυναμική μπαλάντα της Ισπανίας. Δύσκολη και η θέση της Τουρκίας στον τελικό.









Η τελική σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό του Σαββάτου είναι η εξής:

Τελική σειρά εμφάνισης των τραγουδιών στον τελικό της Eurovision 2012:


1. Ηνωμένο Βασίλειο – Engelbert Humperdink – Love Will Set You Free
2. Ουγγαρία – Compact Disco – Sound of Our Hearts
3. Αλβανία – Rona Nishliu – Suus
4. Λιθουανία – Donny Montell – Love is blind
5. Βοσνία & Ερζεγοβίνη – Maya Sar – Korake ti znam
6. Ρωσία - Buranovskiye Babushki – Party For Everybody
7. Ισλανδία – Gréta Salóme & Jónsi – Never Forget
8. Κύπρος – Ivi Adamou - La La Love
9. Γαλλία - Anggun – Echo (You and I)
10. Ιταλία – Nina Zilli – L’amore è femmina (Out Of Love)
11. Εσθονία – Ott Lepland – Kuula
12. Νορβηγία – Tooji – Stay
13. Αζερμπαϊτζάν – Sabina Bayeva – When The Music Dies
14. Ρουμανία – Mandinga – Zaleilah
15. Δανία – Soluna Samay – Should’ve Known Better
16. Ελλάδα – Eleftheria Eleftheriou – Aphrodisiac
17. Σουηδία – Loreen – Euphoria
18. Τουρκία – Can Bonomo – Love me back
19. Ισπανία – Pastora Soler – Quédate conmigo
20. Γερμανία – Roman Lob – Standing Still
21. Μάλτα – Kurt Calleja – This is the night
22. FYRΟΜ– Kaliopi – Crno i belo
23. Ιρλανδία – Jedward – Waterline
24. Σερβία – Zeljko Joksimovic – Nije ljubav stvar
25. Ουκρανία – Gaitana – Be my guest
26. Μολδαβία – Pasha Parfeny- Lăutar




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Eurovision.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου