Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Πιθανές αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ



Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ μέσα στη χρονιά, αν και η διοίκηση της επιχείρησης επίσημα έχει δηλώσει πως δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο και όλα εξαρτώνται από την κυβέρνηση.

Οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί έχουν αυξηθεί υπερβολικά το τελευταίο διάστημα, λόγω της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να κόβεται η παροχή ρεύματος, ενώ η ΔΕΗ επιστρατεύει ιδιωτικές εταιρείες για να ενημερώσει τους οφειλέτες για τις δυνατότητες διακονονισμού.

 Ο επικεφαλής της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός τόνισε πως η ΔΕΗ δεν θα ζητήσει αυξήσεις τιμολογίων, αλλά θα παρουσιάσει στην ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος την κατάσταση της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να ληφθούν οι απαιτούμενες αποφάσεις. Σημείωσε ακόμα ότι η αύξηση των τιμολογίων είναι η προφανής λύση του προβλήματος της αγοράς, αλλά δεν είναι αρμοδιότητά του να την εισηγηθεί. 

Την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος της ΔΕΗ Κίμων Στεριώτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα 99,5", είπε ότι η ΔΕΗ δεν ζητεί αυξήσεις στα τιμολόγια. Ανέφερε επίσης ότι το 2011 μισό περίπου εκατομμύριο πολίτες δεν πλήρωσαν το "χαράτσι" της ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ δεν στέλνει μέχρι στιγμής λογαριασμούς με το ΕΕΤΗΔΕ, αναμένοντας οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών, μπορεί ωστόσο να παράσχει τα σχετικά στοιχεία στη Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για να εκδοθούν από εκεί τα εκκαθαριστικά.

Η ΔΕΗ ώς το τέλος της εβδομάδας χρειάζεται κεφάλαια ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ για δάνεια 525 εκατομμυρίων ευρώ και την επιστροφή στο υπουργείο Οικονομικών των 266 εκατομμυρίων ευρώ που εισπράχθηκαν ως τέλος ακινήτων και παρακρατήθηκαν τους προηγούμενους μήνες από τη ΔΕΗ για λόγους ταμειακής διευκόλυνσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου